• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Flos - Taccia Collectie

Flos - Taccia Collectie

Klassieke verlichting door Flos

Achille en Pier Giacomo Castiglioni ontwierpen de tafel- en vloerlampen van de Taccia collectie voor Flos al in 1958. Today, de klassiekers geven licht met state of the art verlichtingstechnologie.

Een interview met Achille Castiglioni over Taccia uit 1970: "Voor ons is deze lamp de Mercedes-Benz onder de armaturen; een symbool van succes, mogelijk omdat de fitting op een oude zuil lijkt. Toen we het Taccia licht ontwierpen, stond prestige echter niet centraal. Het betrof in wezen een oppervlak dat koel blijft.

Het concept van Tacchia's prototype werd in 1958 door de Castiglioni gepresenteerd en een jaar later aan het publiek voorgesteld. De fabrikant Flos heeft echter veel tijd nodig gehad om het ontwerp te onderzoeken en de serieproductie van de Tacchia lamp startte niet voor 1962.

De klassieke lamp biedt een indirecte en gereflecteerde verlichting en een verstelbare glazen diffuser: De LED-lamp in de voet verlicht de reflectorplaat binnenin, die het licht in de gewenste richting weerkaatst. Ondanks de vrij ongebruikelijke manier waarop het licht wordt geproduceerd, is de Taccia LED geschikt voor verschillende doeleinden: Als bureaulamp om te werken, op de commode in de woonkamer en in de slaapkamer als sfeerverlichting of als vloerlamp.