• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

mono - Filio Collectie


De Filio collectie werd in de jaren 1980 ontworpen door Tassilo von Grolman. Filigraan design en de beste theecultuur worden hier in perfecte vorm verenigd.

Het karakteristieke kenmerk van de Filio -serie zijn de vrij zwaaiende glazen, die in een roestvrijstalen frame hangen. De glasvormen zijn harmonieus en rond, terwijl de vorm van het filigrane roestvrijstalen frame de gebogen lijnen oppikt. Mede dankzij het feit dat het frame uit één stuk bestaat, blijft de totale vorm zeer gereduceerd en helder. Deze kenmerken zorgen ervoor dat de mono Filio collectie tijdloos en zorgeloos oogt.

De bereiding van thee met de Filio theepot wordt een fascinerend schouwspel: In een decor van glas, metaal en licht zweven de theeblaadjes en ontvouwen ze hun volle aroma. Het ontwerp is echter niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook heel functioneel: dankzij de specifieke geometrie van de glazen halve bol blijft het laatste beetje vloeistof in de theepot en daarmee ook de theeblaadjes. Filio theepot en daarmee de theekruimels. De glazen en de theepotwarmer zorgen voor een passende presentatie bij het serveren.

De mono Filio collectie brengt de duizenden jaren oude theecultuur naar de moderne tijd. Voor deze prestatie werd de serie van Tassilo von Grolman bekroond met de iF Design Award.