• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Louis Poulsen - Collectie Poul Henningsen

Louis Poulsen - Poul Henningsen lampen serie

Henningsens' Verlichtingsfilosofie

Poul Henningsen werd geboren in Kopenhagen als zoon van de beroemde Deense actrice Agnes Henningsen. Hij voltooide zijn studie als architect nooit, maar studeerde van 1911-1914 aan de technische school van Frederiksberg en van 1914-1 aan de technische hogeschool in Kopenhagen.7.

Henningsen begon zijn carrière met het ontwerpen van traditionele functionalistische architectuur. Maar zijn professionele interesse richtte zich meer en meer op verlichtingsdesign - waar de Deen tot op de dag van vandaag beroemd om is. Henningsen was ook actief als journalist en schrijver. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog was hij korte tijd lang de belangrijkste architect van Tivoli Gardens in Kopenhagen. Maar net als veel andere creatievelingen werd Poul Henningsen tijdens de Duitse bezetting van Denemarken gedwongen zijn toevlucht te zoeken en werd al snel een belangrijk onderdeel van de Deense kunstenaarsgemeenschap die in Zweden woonde.

Poul Hennigsens pionierswerk op het gebied van de relaties tussen lichtstructuren, schaduw, reflectie en lichtspel is de basis van de lichttheorie, die nog steeds gebruikt wordt bij Louis Poulsen Lighting.

De drieschaduwarmaturen

Zijn drie schaduwlampen zijn ongetwijfeld de bekendste ontwerpen van Poul Henningsen: oorspronkelijk ontworpen als hanglamp, was de constructie ook een succes als tafel- of vloerlamp. Vandaag de dag is er een grote familie van PH drie lampen in de schaduw. De tinten reflecteren en breken het licht meerdere malen - zo ontstaat een zacht en gefocust licht dat een hoog comfort uitstraalt. Veel PH armaturen zijn uitgerust met binnenin geschilderde tinten, zodat de lichtstraal een specifieke kleur krijgt: zo zijn er verschillende lichtstemmingen beschikbaar voor elke kamer van het appartement.

De veelzijdige combinatiemogelijkheden en de grote variëteit hebben geleid tot een continue groei van de PH-lampenfamilie, die inmiddels in de hele wereld bekend is.

Poul Henningsens' levenslange samenwerking met Louis Poulsen Lighting begon in 1925 en duurde tot aan zijn dood. Tot op de dag van vandaag profiteert Louis Poulsen Lighting van zijn genie.


Designers