Good Design Award (Japan)

De "Good Design Award" is het enige uitgebreide evaluatie- en waarderingssysteem voor het ontwerp in Japan. Dit systeem zelf vindt zijn oorsprong in het "Good Design Selection System" (algemeen bekend als het "G-Mark System"), dat in 195 door het Ministerie van Internationale Handel en Industrie is ingesteld.7.

Na het bouwen van een fundament om de industrie en het ontwerp van Japan te koesteren, hebben veel deelnemers uit alle landen van de wereld zich bij deze prijs aangesloten als een synthetisch ontwerp evaluatiesysteem, en de bekroonde ontwerpen tellen tot nu toe meer dan 30.000 items.
Op het moment dat dit systeem werd gecreëerd, werd er in Japan nauwelijks nagedacht over het concept "design". Het systeem is daarom in het leven geroepen als een beleidsmaatregel voor de gelijktijdige ontwikkeling van het dagelijks leven en de industrie.

Steeds meer bedrijven zijn begonnen met het integreren van design in de industriële activiteiten en het systeem zelf is verder uitgebreid en ontwikkeld met de deelname van deze bedrijven. De gebieden waarop het zich bezighoudt, hebben zich uitgebreid van consumptiegoederen tot industriële goederen, openbare voorzieningen en zelfs buiten de industriële sector, zoals ecologische activiteiten.

Good Design Award heeft zich vandaag de dag ontwikkeld tot een uitgebreid design evaluatiesysteem dat zich concentreert op industriële producten, maar ook producten op een breed scala aan gebieden zoals architectuur, milieu, communicatie en zelfs experimenteel design in state-of-the-art technische gebieden en bedrijfsmodellen die design centraal stellen. Vandaag de dag steunen de meeste consumenten de "Good Design Award". Alle Japanse bedrijven die design hebben opgenomen in hun activiteiten en zich bezighouden met state-of-the-art productie nemen deel aan dit systeem.

De reikwijdte van de "Good Design Award" overstijgt nu de evaluatie van het ontwerp en dit systeem begint nu een dynamische rol te spelen om ons aan het denken te zetten over fundamentele zaken zoals het leven dat we zouden moeten leiden en hoe de industrie zich voortdurend kan ontwikkelen.

Meer informatie over Good Design Award (Japan)

Producten

Filter 

Kleuren  
Producent  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit