• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Good Design Award (USA)

Naar de producten

Absoluut topdesign: De Good Design Award

De Good Design Award (GDA) is een van de meest begeerde designprijzen ter wereld. De promotor, organisator en weldoener van de Good Design Award is het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design. Het is het meest prestigieuze culturele instituut van Chicago en het enige museum in zijn soort in de Verenigde Staten van Amerika. De beslissingscriteria van de jury, die bestaat uit vertegenwoordigers van bedrijven, internationale diplomaten en professionals uit de design- en kunstwereld, zijn in de eerste plaats innovatie, vorm, materiaal, constructie, concept, functie, nut en esthetische indruk van de producten....
Winnaars van de GDA mogen op hun producten het prestigieuze Good Design-logo gebruiken, dat is ontworpen door de legendarische grafisch ontwerper Mort Goldsholl.

Van paperclips tot spaceshuttles

De Good Design Award werd in 1950 door Edgar Kaufmann Jr. in het leven geroepen en wordt jaarlijks uitgereikt aan verfijnde en innovatieve ontwerpen. Het oprichtersteam is al even bekend als de prijs zelf: Zo waren bijvoorbeeld designlegendes Charles en Ray Eames en Alexander Girard betrokken bij de GDA.
De Good Design Award is een van de oudste en meest traditionele designprijzen die wereldwijd worden uitgereikt. Het scala aan inzendingen uit meer dan 50 landen is enorm: van paperclips tot de space shuttle. Geselecteerde stukken worden gepresenteerd op de drie jaarlijkse tentoonstellingen.

Elk jaar komen er zo'n 3000 inzendingen uit meer dan 40 landen, die allemaal een van de felbegeerde trofeeën in de wacht willen slepen.

Meer informatie over de Good Design Award