• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Form Designprijs

Naar de producten

Over de Form Prijs voor ontwerp

De FORM De Designprijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Bundesverband Kunsthandwerk e.V. (federale vereniging van kunstambachten) en slaat een brug tussen kunst en ambacht, industrie en design. De op de beurs geselecteerde producten uit het totale assortiment onderscheiden zich door innovatieve designoplossingen, een bij het product passende materiaalkeuze en verwerking, functionaliteit in het geval van gebruiksvoorwerpen en een overtuigend totaalconcept. Meer dan 90 bedrijven uit ongeveer 15 landen nemen nu deel aan de wedstrijd, en de tendens is stijgend.
De jury bestaat uit ontwerpspecialisten uit het onderwijs en de kunstnijverheid, die de felbegeerde certificaten toekennen.

Historische prijs

De FORM De Designprijs kijkt terug op een lange geschiedenis. De oorsprong van de wedstrijd ligt in de jaren 1950 en 1960, in de tentoonstellingen "Die Gute Form "en "Sonderschau formschöner Industrieerzeugnisse" in Frankfurt. Sinds de jaren zeventig organiseert het Bundesverband Kunsthandwerk e.V. de FORM -ontwerp prijs.
Deze felbegeerde prijs wordt jaarlijks uitgereikt op de Tendence-beurs in Frankfurt. Daar is de tentoonstelling van de FORM -wedstrijd, waar bezoekers de nieuwe trends kunnen ontdekken en in contact kunnen komen met de ontwerpers.


Bijbehorende merken