• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Gute Gestaltung

Naar de producten

Ontwerp dat de wereld verbetert: De Gute Gestaltung Wedstrijd

De concurrentie Gute Gestaltung anders wil zijn: In tegenstelling tot vergelijkbare wedstrijden gaat het hier niet zozeer om perfect gepolijste producten met een perfecte elegantie en finesse, maar veeleer om ideeën die een antwoord bieden op de sociale, economische en technische uitdagingen van onze tijd. De wedstrijd wordt georganiseerd Gute Gestaltung De wedstrijd wordt georganiseerd door de Duitse Design Club (DDC) in Frankfurt am Main.

Het feit dat het geen klassieke wedstrijd voor produktontwerpen is, komt ook tot uiting in de oproep tot inzendingen en de prijsuitreiking: geen klassieke jury bepaalt de winnaars. Elk jaar nodigt de DDC alle deelnemers uit voor een symposium, waar ze samen stemmen voor de winnende inzending.

Oproep tot het indienen van voorstellen in drie categorieën

De Gute Gestaltung De prijzen worden toegekend in drie categorieën: Product, voor productontwerp; Ruimte, voor architecturale of sociale ruimteplanning; en Communicatie, voor campagnes en concepten. De beschermheer is de Duitse architect en ontwerptheoreticus Friedrich von Borries.
De concurrentie Gute Gestaltung wordt sinds 2001 jaarlijks door de DDC gehouden. Deelnemers zijn ontwerpers van alle ontwerpgebieden of ook de opdrachtgevers, de eigenlijke klanten, individueel of gezamenlijk.

Verdere informatie over de Gute Gestaltung Prijs