• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Compasso d´Oro

Naar de producten

Bekroond Italiaans design: De Compasso d´Oro

De Compasso d'Oro (Gouden Cirkel) is een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld en is specifiek gericht op in Italië geproduceerd design. De prijs wordt om de drie jaar uitgereikt door de Italiaanse Vereniging voor Industrieel Ontwerpen ADI (Associazione per il disegno industriale), die zich ten doel heeft gesteld het Italiaanse design te bevorderen en innovatie te honoreren.
De winnaars van de begeerde prijs worden tentoongesteld in een speciaal museum in Milaan. De jury is samengesteld uit internationale deskundigen en bestaat, op enkele uitzonderingen na, uitsluitend uit Italiaanse ontwerpers.
Het belang ervan blijkt uit de plaats waar de prijs wordt uitgereikt: Op de Piazza Compasso d´Oro een plein in Milaan genoemd naar de designprijs.

Historische ontwerpprijs

De Compasso d'Oro werd in 1954 in het leven geroepen door de Italiaanse architect en ontwerper Gio Ponti. In de beginjaren werd de wedstrijd gehouden in de warenhuisketen La Rinascente voordat ADI in 1958 het beschermheerschap van de wedstrijd overnam.

In zijn meer dan zestigjarige geschiedenis hebben al meer dan 350 uitmuntende industriële designproducten de Compasso d'Oro ontvangen.

Meer informatie over de Compasso d'Oro