• Gratis verzending vanaf 60 €
  • 100% klimaatneutrale verzending
  • 30 dagen retourrecht

Artek - Collectie van de familie TapiovaaraIlmari Tapiovaara was een van de grootste interieurarchitecten en ontwerpers van zijn generatie. Met de geest van een onderzoeker en de ziel van een ambachtsman was Tapiovaara altijd op zoek naar oplossingen, om alledaagse objecten te verbeteren. Tapiovaara heeft in de loop van zijn carrière talrijke iconische producten gemaakt, shich is nog steeds geliefd bij het publiek. Het erfgoed van deze meester van het Finse design is vandaag de dag beschikbaar in de Tapiovaara Family Collection van Artek.

Ilmari Tapiovaara wilde altijd al producten maken die gebaseerd zijn op dezelfde ideologische uitgangspunten als een groot bewonderaar van het werk van Alvar Aalto. Niet voor niets passen zijn producten bij het Artek assortiment dat perfect is - Artek is het Finse bedrijf dat ooit is opgericht door Alvar Aalto.

Tapiovaara belichaamt het principe van de sociale gelijkheid van het functionalisme met zijn werken en hij voelde dat architectuur zijn ontwerper was. Naast talrijke stoelen en andere meubels, speciaal voor de openbare ruimte, ontwikkelde Tapiovaara vanaf de jaren 1940 verschillende interieurs voor banken, kantoren, hotels en showrooms.

Ilmari Tapiovaara ontving zes gouden medailles op de Triënnale van Milaan in 1951, 1954, 1957, 1957, 1960 en 1964 voor zijn werken. Hij werd verder geëerd met de Good Design Award in Chicago in 1951 en met de Pro Finland medaille in 1951.9.