• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Artek - Fin/jpn vriendschapscollectie

Artek - FIN/JPN vriendschapscollectie

Collectie ter herdenking van de 100ste verjaardag van de diplomatieke betrekkingen tussen Finland en Japan

In 2019 is het 100 jaar geleden dat de Dag van de Diplomatieke Betrekkingen tussen Finland en Japan werd gevierd. Artek - een in wezen Fins bedrijf - gebruikt het eeuwfeest om de relaties tussen de twee landen te verkennen en de twee culturen te verenigen in een creatieve fusie. Het resultaat is de FIN/JPN Friendship collection van Artek, die in april 2019 op de Salone de Mobile in Milaan werd gepresenteerd.

De collectie is ontwikkeld in samenwerking met vooraanstaande Japanse en Finse ontwerpers, architecten en ambachtslieden en bestaat uit producten die doordachte oplossingen bieden voor de overeenkomsten en verschillen tussen Finland en Japan. Ondanks hun geografische scheiding delen de landen een diepe band; beiden streven de essentie na van een eenvoudig leven, hebben een affiniteit met de natuur, een liefde voor rust, een gereduceerde beeldtaal en respect voor vakmanschap. De collectie belichaamt deze kwaliteiten door de nadruk te leggen op zorgvuldige bezinning en speelsheid om een eeuw van vriendschap te herdenken.

Met interventies in klassieke Artek producten en hedendaags design, combinaties van expertise en traditioneel vakmanschap uit Finland en Japan, viert de FIN/JPN collectie deze unieke "verwantschap".