• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Artek - Kaari Collectie

Artek - Kaari Collectie

Unieke collectie om ontwerpgeschiedenis te schrijven

De Kaari collectie is de eerste collectie van de ontwerpers Ronan en Erwan Bouroullec voor de Finse fabrikant Artek. De Kaari Collectie bestaat uit een rechthoekige en ronde tafel in twee maten, een bureau, een muurbeugel en diverse legborden in verschillende maten.

De gebroeders Bouroullec wilden tafels ontwerpen die tegelijkertijd praktisch en uniek zijn. Ze wilden een tafel creëren die ondanks zijn eeuwige taak een hoge mate van innovatie heeft. Alle producten moesten passen bij Artek, maar tegelijkertijd iets compleet nieuws zijn - zonder verwijzing naar eerdere Artek series.

Ronan en Erwan Bouroullec ontwierpen ideeën, waarvan er één direct uitblonk: een innovatieve tafelpoot; een constructie die een grote verscheidenheid aan tafelbladen ondersteunt - groot en klein, rond en vierkant, laag en hoog. Omdat het pootontwerp ideaal is voor een breed scala aan meubels, omvat de Kaari Collectie naast tafels van verschillende vormen en afmetingen ook een wandhouder, een kleine ronde plank en meerdere grote wandplanken.

Het principe is eenvoudig: Een houten verticaal deel draagt het tafelblad. Horizontale stabiliteit wordt geboden door diagonale, gebogen stangen van staal. De combinatie van massief eikenhout en een metalen, delicate bocht geven het meubilair een verrassend lichte uitstraling.

Meerdere tafels in één ruimte zorgen voor een ritmisch effect, wat nogal atypisch is voor de statische meubeltafel. Kijkers hebben de indruk dat ze iets totaal nieuws onder ogen zien. En dit is niet te danken aan een innovatieve materiaalkeuze of nieuwe technologie - de vorige tafels waren al lange tijd gemaakt van hout en staal en behoren tot het Artek-repertoire. Het oppervlak bestaat uit linoleum en een hogedruklaminaat (HPL), dat licht op ongebruikelijke wijze absorbeert of reflecteert. Na verloop van tijd zullen deze materialen een heel bijzonder oppervlak vormen. Zo hebben de gebroeders Bouroullec hun doel bereikt - het creëren van een tafel met de beste kans om designgeschiedenis te schrijven.


Designers