• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

koffiezetapparaat

Gerelateerde categorieën: Koffie, Espresso, Koffiezetapparaten

Een koffiezetapparaat behoort tot de standaarduitrusting van bijna elke keuken, want koffie is een levenselixer. De voorbereiding is een uitdrukking van de persoonlijke levensstijl, de mogelijkheden zijn legio. Ontdek wat u in gedachten moet houden bij het kopen.

Hier moet je op letten bij de aanschaf


Koffiezetapparaat voor fijnproevers

Wat is er mooier dan het combineren van een goede, handgemaakte smaak met een perfect design, duurzaamheid en bewezen functionaliteit? Kies uw koffiezetapparaat van roestvrij staal, glas, keramiek of kunststof uit ons hoogwaardige assortiment en geniet van de stijlvolle uitstraling op uw tafel.

Een koffiezetapparaat van roestvrij staal en glas zoals het elegante Bodum-Eileen koffiezetapparaat voldoet zelfs aan de hoge eisen van bistro's of cafés op het gebied van smaak- en geurbehoud. Ook de fraai gevormde Alessi-Pulcina espressomachine trekt de aandacht: de optimaal ontworpen espressopot in ketelvorm garandeert de beste espressosmaak en druppelvrij gieten.

Om ervoor te zorgen dat uw koffie zo lekker smaakt als hij ruikt, moet hij goed worden bereid - stap voor stap gevierd of "om onderweg te gaan". In onze winkel vindt u de hele wereld van fijne koffiezetapparaten, van espressomachines tot volautomatische koffiezetapparaten en praktische koffiebekers.

Het juiste koffiezetapparaat - hierop moet u letten bij het kopen:

1. Hoe het werkt
2. nutsclaims
3. Tekenen en vullen
4. thermische stabiliteit
5. zorgvuldigheid
6. Accessoires
7. prijs

1. Hoe werkt een koffiezetapparaat?

Bodum, Stelton, Alessi - onze topmerken staan voor bewezen technieken. Het Franse perssysteem, gepatenteerd door het traditionele bedrijf Bodum, is bekend bij kenners. Het grof gemalen koffiepoeder wordt samen met heet water in de koffiepot gevuld. Druk na vier minuten de zuiger langzaam naar beneden om een volle koffie te zetten.

Voldoende druk en de juiste watertemperatuur zorgen voor een perfecte espresso. Het wordt bereid in de espressomachine, maar net zo goed handmatig in een espressomachine. De bereiding van filterkoffie, ook wel bekend als de Pour Over-methode, hoeft niet noodzakelijkerwijs in een koffiemachine plaats te vinden: Met behulp van een permanente filter kunt u bijzonder fijn en aromatisch koffiegenot op een milieuvriendelijke manier bereiden.

2. Gebruiksvereisten: Grootte is wat telt

Geeft u de voorkeur aan de volle smaak van het persfiltersysteem of geeft u de voorkeur aan het gevarieerde aroma van filterkoffie? Als u een koffiezetapparaat wilt kopen, moet u vooraf een paar dingen in overweging nemen. De grootte van het koffiezetapparaat hangt af van het aantal personen en of u thuis of in een café koffie of espresso bereidt: is een capaciteit van 3 kopjes (0,35 liter) voldoende zoals bij het Bodum-Chambord koffiezetapparaat of moet het 8 kopjes (1 liter) of 12 kopjes (1,5 liter) zijn?

Hoogte en volume spelen net zo'n belangrijke rol als de afgewerkte koffiehoeveelheid - voor opslag in de kast of voor het inrichten van de keuken. Ook het ontwerp en de bedienbaarheid van het handvat (met één of beide handen) moeten in overweging worden genomen. De bescherming van de glasplaat door massief roestvrij staal of robuuste kunststof is vaak nuttig: het moderne Bodum-Kenya koffiezetapparaat is dienovereenkomstig uitgerust.

In sommige kannen kan de koffie op twee manieren worden bereid - met en zonder filter. Druppelvrije deksels en warmte-isolerende handgrepen zorgen voor veilig gieten. Elektrische apparaten hebben een praktische timer en een kookplaat. Persfilterblikken kunnen ook worden gebruikt voor het bereiden van thee.

3. Tekenen en vullen

De hoeveelheid koffie en de zettijd zijn vooral afhankelijk van uw persoonlijke smaak. Om het meeste uit de koffiebonen te halen, zijn er aanbevelingen die moeten worden aangevuld met individuele voorkeuren en ervaring.

Filterkoffie trekt tussen de 4 en 6 minuten, voor de exacte dosering wordt een koffiepijpje aanbevolen. De Franse persmethode, bijvoorbeeld, maakt gebruik van versgemalen grove koffie (maalgraad 7-8). Laat 8-9 opgehoopte eetlepels (55 g) per liter drie tot vier minuten trekken. Voor enkelvoudige porties zijn capsules of pads ontworpen in bijbehorende koffiemachines. De zettemperatuur van het koffiewater mag in het algemeen niet hoger zijn dan 96 °Celsius.

4. Hoe lang blijft koffie warm in het koffiezetapparaat?

Aardewerk kannen houden de koffie langer warm dan de klassieke glazen kan, van waaruit de koffie naar een thermoskan moet worden overgebracht voor een langere opslag. Dubbelwandige Franse persblikken houden de koffie langer op de juiste temperatuur dan eenvoudige persfilterblikken.

Het minimalistische Stelton koffiezetapparaat houdt tot acht kopjes koffie warm en vers. De dubbelwandige, vaatwasmachinebestendige kan heeft een eenvoudige vergrendelingsfunctie en belichaamt de functionele en bekroonde artikelen van het Deense bedrijf Stelton met zijn typische Scandinavische uitstraling.

5. Hoe zorg ik voor een koffiezetapparaat?

Het gebruik, soms meerdere keren per dag, vereist een eenvoudige reiniging. De combinatie van vele glaskoffiezetapparaten met andere eenvoudig te reinigen materialen maakt een hygiënische reiniging mogelijk. Als de fabrikant niet uitdrukkelijk aanbeveelt om de handen te wassen, kunnen de afzonderlijke onderdelen door de materiaaleigenschappen en de hittebestendigheid van de koffiezetapparaten in de vaatwasser worden gereinigd.

Gebruikte koffiepoeder wordt op verschillende manieren afgevoerd: een filterzak kan in zijn geheel worden verwijderd, espressomachinemachinemaatjes kunnen op een breukvaste afzuigcontainer worden uitgeklopt en onder stromend water worden gespoeld.

6. Welke koffieaccessoires zijn zinvol?

Een elegant koffiebestek bestaande uit taartvorken, taartmessen, diverse lepels en een taartlift ronden een stijlvolle salontafel af. Koffie- en espressoliefhebbers kunnen genieten van dikwandige kopjes en glazen, maar ook van een melk- en suikerset of een melkopschuimer.

Met een elektrische of manuele koffiemolen wordt de bereiding van aromatische koffie een waar genot. Een koffieautomaat voor instantkoffie, waarmee het poeder precies in de koffiemok kan druppelen, is geschikt voor tussen de maaltijden door.

7. Hoeveel kost een goed koffiezetapparaat?

Een Bodum koffiezetapparaat met roestvrij staal en kunststof is verkrijgbaar bij Connox voor minder dan 20 euro: Het succesvolle concept van dit bedrijf is gebaseerd op de eenheid van design en functie tegen betaalbare prijzen. In de middenklasse liggen de prijzen voor de zegel- en filterblikken tussen de 40 en 120 euro. Voor een edele kopie moet minder dan 200 euro worden geschat.

Koffiezetapparaat van Connox - uw voordelen:

Inkoopadvies bij Connox

U wilt online een koffiezetapparaat kopen, maar heeft ondersteuning nodig? U kunt te allen tijde contact opnemen met onze klantenservice. Wij staan u met raad en daad bij met advies en actie voor uw aankoop, geven aanbevelingen en kunnen vragen snel oplossen. Laat ons uw gewenste product comfortabel en binnen enkele werkdagen direct bij u thuis bezorgen!