• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Thonet - Bauhaus-collectie

Thonet - Bauhaus Collectie Banner 3840x1440

Meubels van Thonet in Bauhaus-stijl

Thonet is waarschijnlijk een van de bekendste en meest traditionele meubelfabrikanten en vertegenwoordigt de Bauhaus-stijl met een tijdloos en functioneel design. Opgericht in 1819 door Michael Thonet, werd zijn basisidee om vorm en materiaal terug te brengen tot de essentie, de stelregel voor Bauhaus-architecten, vooral na de Eerste Wereldoorlog.

Tot de bekendste ontwerpen in de Bauhaus-stijl behoren de stalen buisvormige zitmeubelen en tafels waarmee onder andere Marcel Breuer in het midden van de jaren twintig van de vorige eeuw experimenteerde. Het materiaal overheerste door zijn elastische en tegelijkertijd sterke eigenschappen en werd zo een populair materiaal voor Bauhaus-architecten.

De fabrikant Thonet herkende al snel het potentieel van stalen buismeubelen en verwierf rechten op ontwerpen van onder andere Ludwig Mies van der Rohe, Mart Stam of Le Corbusier en Marcel Breuer. Thonet produceert tot op de dag van vandaag de Bauhaus-klassiekers en brengt zo een stukje van de vormgevende geschiedenis van design in zijn eigen vier muren.


Designers