• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Messenblokken zijn een prima manier om uw messen georganiseerd en veilig te bewaren. Zij kunnen u ook helpen voorkomen dat u messen verliest. Er zijn een paar verschillende soorten messenblokken, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Design messenblokken - hier is hoe je de juiste vindt:

1. Houten messenblokken
2. Messenblok gemaakt van bamboe
3. Magnetische messenblokken
4. Messenblokken
5. Messenblokken zonder gleuven
6. Messenblokken voor de lade
7. Onze merken in de categorie Messenblokken
8. Hoe messenblokken schoonmaken
9. Tips voor het kopen van design messenblokken
10. Conclusie

1. Houten messenblokken

Houten messenblokken zijn het meest traditionele type messenblok. Ze zijn meestal gemaakt van hardhout zoals esdoorn of kersen.
Houten messenblokken zijn duurzaam en zien er goed uit, maar kunnen duurder zijn dan andere soorten messenblokken.

2. Bamboe messenblok

Bamboe messenblokken zijn gemaakt van een hernieuwbare bron. Bamboe messenblokken zijn sterk en duurzaam en zien er geweldig uit.

Elevate 5-delige messenset met messenblok van Joseph Joseph in bamboe / roestvrij staal

Bamboe messenblokken kunnen echter duurder zijn dan houten messenblokken.

3. Magnetische messenblokken

Magnetische messenblokken zijn een nieuwer type messenblok. Ze zijn er in verschillende materialen - de meeste hebben een metalen basis met magneten erin verwerkt. Magnetische messenblokken zijn praktisch omdat u alle messen in één oogopslag kunt zien en ze minder ruimte innemen op het werkblad dan andere soorten.

Joseph Joseph Joseph - Elevate 100 Carrousel messenblok

Het grote voordeel van deze blokken is dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn. Het enige wat u hoeft te doen is uw messen op de magneet te plaatsen en ze blijven op hun plaats. Het grootste nadeel van deze blokken is dat ze uw messen niet goed beschermen tegen beschadiging.

4. Meshouder

Een messenhouder is een prima manier om uw messen georganiseerd en veilig te bewaren. In tegenstelling tot traditionele messenblokken neemt een messenhouder minder ruimte in op uw werkblad. Messenhouders zijn ook goedkoper dan andere soorten messenblokken.

Meshouder van Andersen Furniture

Het grootste nadeel van een messenhouder is dat hij uw messen niet goed beschermt tegen beschadiging. Als u de houder laat vallen of als hij ergens tegenaan stoot, kunnen uw messen gemakkelijk beschadigd raken.

5. Groefloos messenblok

Messenblokken zonder gleuven zijn vergelijkbaar met traditionele messenblokken, maar ze hebben geen gleuven voor elk mes. Design messenblokken zijn praktisch omdat u alle messen in één oogopslag kunt zien en ze tegelijkertijd minder ruimte innemen op het werkblad.

Het Singles messenblok van Zone Denmark in verschillende kleuren

Het nadeel van gleufloze messenblokken is dat de messen gemakkelijk beschadigd kunnen worden.

6. Messenblokken voor de lade

Messenblokken voor in de lade zijn een goede manier om uw messen veilig te bewaren. Ze zijn vergelijkbaar met traditionele messenblokken, maar ze passen in de lade. Het nadeel van messenblokken voor de lade is dat ze moeilijk bereikbaar zijn wanneer u een van de messen moet gebruiken.

7. Onze merken in de categorie messenblokken

Er zijn verschillende bekende merken messenblokken. Enkele van de meest populaire merken zijn Zone Denmark, Berghoff, Joseph Joseph, Eva Solo en Anderson Furniture. Al deze merken produceren messen van hoge kwaliteit die perfect zijn voor elke keuken.

Ron messenblok met Ron messen van Berghoff

Als u op zoek bent naar een messenblok van hoge kwaliteit, dan zijn dit enkele van de beste merken om uit te kiezen.

8. Hoe maak je messenblokken schoon?

Het schoonmaken van een messenblok is heel eenvoudig: gewoon afnemen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat het messenblok goed droog is voordat u de messen er weer in legt. Als het messenblok van hout is, kunt u ook een houtpoets gebruiken om het er weer als nieuw te laten uitzien.

9. Tips voor het kopen van design messenblokken

Als u een messenblok koopt, zijn er een paar dingen waar u op moet letten:

1. Houd rekening met het soort messen dat u hebt - niet alle blokken zijn geschikt voor alle soorten messen.

2. Bedenk hoeveel werkbladruimte u beschikbaar hebt. Sommige messenblokken nemen veel plaats in, terwijl andere meer ruimte nodig hebben.

10. Conclusie

Er zijn verschillende messenblokken op de markt, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bij de keuze van een messenblok moet u rekening houden met uw behoeften en voorkeuren. Als u een traditioneel messenblok wilt, kunt u het beste kiezen voor een houten messenblok. Wilt u iets moderners, kies dan voor een magnetisch of sleufloos messenblok.

K'Block Messenblok van Audo

Als u zich zorgen maakt over het beschadigen van uw messen, kunt u beter een messenblok voor de lade kiezen

FAQ

Wat is het beste messenblok?

Welk type messenblok het beste is, hangt af van uw behoeften en voorkeuren. Als u een traditioneel messenblok wilt, moet u een houten messenblok kiezen. Als

Zullen messenblokken mijn messen beschermen?

Sommige messenblokken bieden een betere bescherming dan andere. Houten messenblokken, bijvoorbeeld, zijn duurzamer dan andere soorten messenblokken en ze bieden een goede bescherming voor uw messen. Messenblokken zonder gleuven bieden echter niet zo veel bescherming voor uw messen en kunnen gemakkelijk beschadigd raken.

Kan ik elk mes in een messenblok gebruiken?

De meeste messenblokken zijn ontworpen voor normale keukenmessen. Sommige blokken kunnen echter te klein zijn voor grotere messen, zoals hakmessen.

Hoe maak ik mijn messenblok schoon?

Het schoonmaken van een messenblok is eenvoudig: veeg het gewoon af met een vochtige doek. Zorg ervoor dat het messenblok goed droog is voordat u de messen er weer in legt. Als het messenblok van hout is, kunt u ook een houtpoets gebruiken om het er weer als nieuw te laten uitzien.