Georg Jensen - Urkiola

Georg Jensen - Urkiola Collectie


De Urkiola collectie is ontworpen door Patricia Urquiola voor Georg Jensen. Onder het motto "less is more" ontstond een opvallend moderne collectie met minimalistisch design.

De collectie bestaat uit de Urkiola kruik in vijf varianten, een kom in drie varianten, de Urkiola vaas in twee maten, een kandelaar en een dienblad. De cilindrische producten zijn gemaakt van zuiver en spiegelend gepolijst roestvrij staal. De gladde roestvrijstalen oppervlakken van de producten verenigen zich met geribbeld staal of met een rosé-gouden PVD-coating en geven de elegante lijnen een speciale toets.

In de jaren 1950 en 1960 verschenen regelmatig cilindrische vormen in het ontwerp van Georg Jensen. De eerste in 1939 gepresenteerde Bernadotte bestekset heeft een gelijkaardig geribbeld patroon. Patricia Urquiola geeft het roestvrijstalen assortiment van Georg Jensen duidelijke, strikte en eenvoudige lijnen die sterk verschillen van de bestaande vloeiende organische vormen.

De Urkiola collectie belichaamt een nieuwe look die op een natuurlijke manier in het brede Georg Jensen assortiment past.