Georg Jensen - Cobra

Georg Jensen - Cobra Collectie
Filter 

Kleuren  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit  


De Duitse ontwerper Constantin Wortmann speelt graag met de perceptie van de kijker. Zijn Cobra Collection voor Georg Jensen gedraagt zich dynamisch en is een typisch voorbeeld van zijn transformatievisie.

"Het bekende silhouet van een conventionele kandelaar stelde ik me voor met eenvoudige, organische rondingen. Het resultaat is een kandelaar die gedeeltelijk lijkt te zijn gesmolten, waarna hij een soepele vitaliteit uitstraalt die ook door zijn functie perfect is. Het object dankt zijn naam aan zijn slangachtige vorm en kracht - Cobra.

Wortmann zegt:"De Cobra karaf geeft de indruk alsof hij de zwaartekracht tart, rechtop komt en zweeft". De originele kandelaar en de verdere producten, die in de tussentijd volgden, stralen kracht en een slangachtige levendigheid uit. Vooral in combinatie met de andere producten van de Georg Jensen Cobra-serie kunnen talloze transformaties ontstaan.

De bijna 'vloeiende' expressie geeft de Cobra objecten van Georg Jensen een dynamische aanwezigheid in elk gebied. In combinatie met de functionaliteit worden de Cobra-objecten een stijlvol interieurdecor en een elegante blikvanger.

Naast verschillende kandelaars is er ook een karaf verkrijgbaar in de Cobra Collectie van Georg Jensen.


Designers