• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Georg Jensen - Cobra

Georg Jensen - Cobra Collectie - Banner

Dynamische serie met organische rondingen

De Duitse ontwerper Constantin Wortmann speelt graag met de waarneming van de toeschouwer. Zijn Cobra serie voor Georg Jensen is dynamisch en een typisch voorbeeld van zijn transformerende visie.

"Ik stelde me gewoon het vertrouwde silhouet voor van een conventionele kandelaar met organische rondingen." Het resultaat is een kandelaar die eruit ziet alsof hij gedeeltelijk gesmolten is, maar tegelijkertijd een lenige vitaliteit uitstraalt die ook functioneel perfect is. Het object dankt zijn naam aan zijn serpentine vorm en kracht -. Cobra .

" Cobra geeft de indruk dat het stijgt en zweeft in weerwil van de zwaartekracht," volgens Wortmann. De oorspronkelijke kandelaar en de andere producten die hem intussen hebben opgevolgd, stralen een serpentineuze levendigheid uit. Vooral in combinatie met andere producten uit Georg Jensen's Cobra reeks, ontelbare transformaties worden gecreëerd.

Hun bijna vloeiende uitdrukking leent de Cobra Hun bijna vloeiende expressie geeft Georg Jensen objecten een dynamische aanwezigheid op elk oppervlak, wat ze samen met hun functionaliteit tot stijlvolle meubelstukken en elegante blikvangers maakt.

Naast diverse kandelaars is ook een karaf thuis in de Cobra serie van Georg Jensen.


Designers