Georg Jensen - Barbry

Barbry Collectie, situatiebeeld


Aurélien Barbry zegt: "Design is een oefening in het nemen van de eenvoudigste dingen uit het dagelijks leven en jezelf afvragen hoe je ze opnieuw kunt ontwerpen. Ik verplaats objecten graag in de richting van eenvoud en vanzelfsprekendheid van hun functionaliteit om een dialoog met de eindgebruiker op gang te brengen. Het herstellen van alledaagse vormen, eenvoudig en nauwkeurig.

Deze architecturale aanpak is ook herkenbaar in de Barbry Collection, die door de Française voor Georg Jensen werd ontworpen. Natuurlijk kan de terugkeer naar de essentie van design typisch Scandinavisch worden genoemd, dus het is logisch dat Aurélien Barbry zich in Kopenhagen heeft gevestigd.

De keukengerei uit de Barbry Collection is duidelijk geïnspireerd op de Scandinavische designtraditie van Georg Jensen. Hier worden sculpturale vormen met compromisloze functionaliteit gepresenteerd. Bovendien worden alleen de beste materialen gebruikt. Massief eiken en roestvrij staal. Daarmee is de Barbry Collection van Georg Jensen de belichaming van de New Nordic Kitchen, die Scandinavische waarden als vakmanschap, kwaliteit en esthetiek naar het hier en nu brengt.

De essentiële onderdelen van de Georg Jensen Barbry Collection belichamen deze aanpak als nauwelijks andere productlijnen. Drie messen, een houten lepel en spatel, een dienblad, een plank, een plank en peper- en zoutvaatjes zijn volledig opnieuw ontworpen door Aurélien Barbry om de duidelijke esthetiek van het Deense design in het hedendaagse tijdperk te brengen.


Designers