• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Douchewissers zijn een van de belangrijkste dagelijkse voorwerpen in elk huishouden. Ze houden onze douches schoon en kalkvrij. Met douchewissers van de hipste merken kunt u zelfs in uw badkamer design toevoegen. Want doucheknijpers zijn niet alleen functioneel, nu zien ze er ook nog goed uit. Hieronder tonen wij u hoe u functionaliteit en design kunt combineren met de juiste douchewisser.

Hier is wat u moet overwegen wanneer u een douchewisser koopt:

1. Wat is een douchewisser en waarvoor wordt hij gebruikt?
2. De verschillende materialen
3. Het juiste gebruik van een douchewisser
4. Voordelen van een douchewisser
5. Opbergen van een douchewisser
6. Douchewisser als inrichtingsvoorwerp
7. Conclusie

Wat is een douchewisser en waarvoor wordt hij gebruikt?

Een douchewisser is een belangrijk instrument in elke badkamer. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het reinigen van douchedeuren en muren, maar kan ook worden gebruikt op andere oppervlakken zoals ramen en spiegels. Een zuigmond van hoge kwaliteit heeft een comfortabele handgreep die gemakkelijk in de hand ligt en een blad van zacht, soepel materiaal. De wisser is een essentieel onderdeel van het schoon en glanzend houden van uw badkamer. De meeste trekkers zijn gemaakt van rubber of silicone om krassen op delicate oppervlakken te voorkomen.

Rim Douchewisser van Zone Denmark

Wanneer u een douchewisser koopt, let dan op de oppervlakken waarvoor u hem gaat gebruiken. Als u hem op meerdere oppervlakken wilt gebruiken, zoek dan naar een model met een verstelbaar blad. Zo kunt u de hoek van het blad aanpassen aan het oppervlak dat u reinigt. Sommige trekkers hebben zelfs een ingebouwde zeepdispenser, zodat u geen aparte fles wasmiddel hoeft mee te nemen. Even handig zijn doucheknijpers waar je siliconen lippen kunt vervangen. Zo heb je altijd een nieuw en schoon siliconen oppervlak.

De verschillende materialen

Douchewissers zijn meestal gemaakt van kunststof of metaal. Modellen van kunststof zijn meestal goedkoper, maar niet zo duurzaam als hun metalen tegenhangers. Douchewissers van roestvrij staal zijn duurder, maar ze gaan langer mee en roesten niet. Als u een middenweg zoekt, is aluminium een goede keuze. Het is lichter dan roestvrij staal maar duurzamer dan plastic.

De juiste manier om een douchewisser te gebruiken

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe douchewisser, overweeg dan het volgende. Een goede zuigmond ligt goed in de hand, heeft een zacht en flexibel blad en kan alle hoekjes en gaatjes van uw badkamer bereiken.

Rim Douchewisser van Zone Denmark

Om een douchewisser te gebruiken, maakt u eerst het blad nat met water. Als u al een nat oppervlak hebt, bijvoorbeeld in de douche, kunt u deze stap overslaan. Laat de zuigmond vervolgens in een vloeiende beweging over het te reinigen oppervlak lopen. Zorg ervoor dat je elke slag overlapt, zodat je geen plek mist. Als u klaar bent, veegt u het mes droog. U kunt de douchewisser niet alleen in de badkamer en douche gebruiken. Een douchewisser kan ook worden gebruikt voor het reinigen van glazen oppervlakken, zoals spiegels en ramen.

Voordelen van een douchewisser

Het gebruik van een douchewisser heeft vele voordelen.

In de eerste plaats helpt het uw badkamer schoon te houden door zeepresten en kalkaanslag te voorkomen. Op dezelfde manier kunt u, door een douchewisser te gebruiken, het gebruik van giftige chemicaliën bijna elimineren. Uw kranen en douchecabine blijven er dus ook langer goed uitzien als u ze voorzichtig reinigt met een douchewisser in plaats van met agressieve schoonmaakmiddelen die de oppervlakken aantasten.

EasyStore Douchewisser van Joseph Joseph

Het is ook veel gemakkelijker om een nat oppervlak schoon te maken met een wisser dan het droog te schrobben met handdoeken.

Tot slot is een douchewisser een geweldige manier om het uiterlijk van uw badkamer te onderhouden. Bij regelmatig gebruik kan een wisser helpen de levensduur van uw sanitair en tegels te verlengen.

Opbergen van een douchewisser

Douchewisser van Eva Solo in het zwart

Wanneer u uw zuigmond niet gebruikt, is het belangrijk dat u ze op een veilige plaats opbergt. De meeste modellen worden geleverd met een bijpassende haak of zuignap om ze gemakkelijk op te bergen. Als uw model er geen heeft, kunt u altijd een aparte opslagoplossing kopen. Het voordeel van een douchewisser met haak is dat hij na het douchen meteen bij de hand is, zodat het schoonmaken niet wordt vergeten. U kunt de douchewisser ook droog opbergen in het badkamermeubel.

Douchewisser als inrichtingsvoorwerp

Een douchewisser is niet alleen een praktisch badkamerhulpje, maar kan ook een stijlvol meubelstuk zijn. Er zijn veel verschillende ontwerpen en materialen om uit te kiezen. U kunt modellen vinden van hout, kunststof of zelfs metaal. Sommige zijn zelfs ontworpen om bij het decor van uw badkamer te passen. Bovendien bieden veel fabrikanten douchewissers aan die ook bij de andere badkamerartikelen in het assortiment passen. Zo krijgt u een samenhangend totaalbeeld in uw badkamer.

Rim Badkamer collectie van Zone Denmark

Of u nu kiest voor een elegant en modern design of voor een meer traditionele look, u vindt zeker een douchewisser die bij uw smaak past.

Conclusie

Bij het schoonmaken van uw badkamer is een douchewisser een onmisbaar hulpmiddel. Het is gemakkelijk te gebruiken en helpt uw badkamer schoon en glanzend te houden. Het is ook een geweldige manier om de levensduur van uw kranen te verlengen.

Dus als u op zoek bent naar een eenvoudige en effectieve manier om uw badkamer schoon te maken, is een douchewisser precies wat u nodig hebt.