• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Carl hansen - Binnenshuis buitenshuis

Carl Hansen - Indoor Outdoor Serie Banner 3840 x 1440

Indoor Outdoor serie van Bodil Kjær

In 1959 ontwierp de Deense architect en professor Bodil Kjær een uitgebreide serie meubels voor de Amerikaanse markt, bestemd voor zowel binnen- als buitengebruik. Het draagt de toepasselijke naam Indoor Outdoor en wordt nu opnieuw gelanceerd door Carl Hansen.

"Toen ik het meubilair in 1959 ontwierp, had de esthetiek van buitenmeubilair in de VS geen prioriteit. Het waren voornamelijk vrijstaande objecten die geen enkel verband hielden met de hedendaagse architectuur. Voor mij was het meubilair echter een architectonisch element waarvan de grootte afhankelijk was van de plaats waar het werd geplaatst. In die zin moet het buitenmeubilair ook worden aangepast aan het formaat van het gebouw. In buitenruimtes is meubilair van een bepaalde grootte nodig om een harmonieus geheel te creëren", legt Bodil Kjær uit, die in 1957 haar Scandinavische designbenadering naar de VS bracht.

Buitenmeubilair met functionele en esthetische kwaliteit

De architectonische serie wordt gekenmerkt door een hoge functionele en esthetische kwaliteit die ook geschikt is voor interieurs en tijdloos klassiek is. Voor Bodil Kjær is de dialoog met de architectuur altijd onderdeel geweest van het ontwerpproces en haar werk is altijd voor mensen gemaakt. Veel van haar ontwerpen waren gekoppeld aan specifieke projecten en voldeden aan het verlangen naar een sterke esthetische en functionele relatie tussen gebouwen, ruimtes en interieurs.

Het meubilair overtuigt met een hoog comfort en ontwikkelt in de loop der tijd een aantrekkelijk patina. Trouw aan de filosofie dat de grootte van een meubel in harmonie moet zijn met de omgeving, hebben de natuurlijke afmetingen van de buitenruimte een belangrijke rol gespeeld bij het bepalen van de grootte en het uiterlijk van dit meubel.


Designers