• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Ontwerp-gezelschap: Londen

Onderwerp - Design Bestemming Londen

Naar de producten

Londen is altijd een korte reis waard!

Naast de klassieke toeristische attracties, zoals Madame Tussaud's, de Tower of London, de verkeersknooppunten Leicester Square en Piccadilly Circus, Big Ben, de Houses of Parliament, St. Paul's Cathedral, Buckingham Palace, Westminster Abbey of de London Eye, biedt de Britse metropool ook veel voor liefhebbers van kunst, design en architectuur.

De Londense stadsplattegrond is al in reliëf gemaakt door alledaagse ontwerpen die al lang geleden de grenzen van Groot-Brittannië zijn overgestoken, zoals de "Black Cab" taxi, de Routemaster Bus of de beroemde rode telefooncel.

Natuurlijk zijn er beroemde collecties over design in de Londense musea:

  • De Tate Modern bevat niet alleen vroege werken van de Britse &kunstnijverheidsbeweging zoals die van William Morris. Er zijn ook werken van de Britse Pop-Art, zoals het provocerende werk van Allen Jones of postmoderne en hedendaagse werken van Damian Hirst en Jeff Koons.
  • Het Victoria & Albert Museum is een echt hoogtepunt voor alle designliefhebbers: de Dr Susan Weber Gallery presenteert 600 jaar meubeldesign en -productie met meer dan 200 exposities. Stoelen, tafels, kasten en meer van ontwerpers als Thomas Chippendale, Frank Lloyd Wright, Eileen Gray, Charles & Ray Eames, Tom Dixon of Ron Arad zijn hier te zien.
  • Het Design Museum heeft meer dan 3000 objecten uit de vroegmoderne periode tot en met het hedendaagse design: meubels, lampen, technologie en huishoudelijke artikelen. De geschiedenis van design in tijden van massaproductie is hier prachtig vertegenwoordigd.

Internationale designliefhebbers en deskundigen komen één keer per jaar samen op het London Design Festival. Talrijke exposities en evenementen zoals het beroemde 100% design bij Earls Court Two, trekken elk jaar in september de aandacht van de designwereld.

Alle bijdrages van deze categorie Themawereld