Kaiser idell

Kaiser idell, de Bauhauslamp 6631 Luxus van Christoph Dell, ook wel de "opdrachtgeverslamp" genoemd.

Filter 

Kleuren  
Categorie  
sorteren: Populariteit  


De KAISER idell-serie, ontworpen door de Duitse zilversmid uit het begin van de jaren dertig, belichaamt de stijl van de toenmalige Bauhaus-beweging. Dell, die onder andere als voorman van de Bauhaus-metaalwerkplaats in Weimar werkte, wordt beschouwd als een van de sleutelfiguren van de Bauhaus-stijl, die ook een belangrijke invloed had op het Deense design. Dit is te zien in de latere werken van Arne Jacobsen en Poul Kjærholm, wiens ontwerpen duidelijke elementen van Bauhaus-vormgeving laten zien.

Het asymmetrische uiterlijk van de KAISER idell reflectieschermen is een fundamenteel kenmerk van de gehele lampencollectie. De reflector, gemaakt van hoogwaardig staal, is verkrijgbaar in de onmiskenbare originele kleuren. Gemaakt met veel moeite en vakmanschap, is het gelakt in hoogglans en vervolgens met de hand gepolijst.

Met zijn onovertroffen heldere design, de precieze constructie en het hoge artistieke vakmanschap tijdens de productie zijn de lampen uit de KAISER idell serie 100% origineel, absoluut tijdloos en dus duurzaam en stabiel in waarde.

De lampen bereikten zelfs TV-sterrendom. Sinds de jaren zestig verschijnen er steeds weer verschillende versies op het tv-scherm. Ze waren vooral merkbaar op de bureaus van verschillende beroemde tv-functionarissen en onderzoekers. Dit is de reden waarom het tafelmodel 6631 liefdevol de "opdrachtgeverslamp" wordt genoemd.

De KAISER idell serie bestaat uit tafel-, stand-, plafond- en wandlampen en werd in de collectie van de Republiek Fritz Hansen geïntegreerd in 2010.

Website van Kaiser idell