• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Geschenken voor designkenners


Design geschenken voor kenners en verzamelaars

Voor sommige mensen moet het iets bijzonders zijn. Iets dat fascineert. Iets waarachter meer zit dan het product zelf. Een geschenk voor de eeuwigheid. Bij Connox weten we wat designkenners en verzamelaars inspireert. Voor iedereen die de waarde van design kent en de geschiedenis achter elk werk waardeert, hebben we een aantal bijzondere designgeschenken samengesteld.

Met deze dingen maak je designkenners en verzamelaars blij:

Zeldzame karakterstukken - Beperkt

Edities van populaire klassiekers in moderne stijl veroveren de markt vlak voor Kerstmis - zoals de Series 7 jubileumeditie van Fritz Hansen. Beperkt tot een beperkt aantal stukken, geven de fabrikanten designliefhebbers de kans om hun geliefden te verrassen met een uniek cadeau voor de mooiste viering van het jaar. Of om uw eigen interieur te verrijken met een zeldzaam stukje karakter.

De vogelcollectie Birds by Toikka van Iittala nodigt u ook uit om elk jaar cadeaus te verzamelen en te geven. De eerste glazen vogel werd geboren in 1973. De vader van de collectie, die nu meer dan 300 stukken omvat, is de bekende Finse glasontwerper Oiva Toikka. Er zijn nog steeds verschillende vogels uit de collectie beschikbaar en elk jaar wordt er een nieuw verzamelobject aan toegevoegd. De jaarlijkse Kiuru vogel is pas in 2017 beschikbaar.

Design-Miniaturen - Geschenkideeën met historische waarde

Design miniaturen illustreren de waarde die design krijgt en de overweldigende rol die het speelt in het industriële productieproces. Sommige miniaturen - zoals de Chaise Longue van Le Corbusier of de rood-blauwe stoel van Gerrit Thomas Rietveld - zijn tegenwoordig even beroemd als de beroemdste kunstwerken. Ze zijn gewild bij musea en verzamelaars over de hele wereld. Miniatuurmeubels tonen op fascinerende wijze de stilistische diversiteit van het hedendaagse design en maken het zo tot onze lijst van ideeën voor bijzondere designgeschenken.

Overigens: Onze miniaturen zijn trouw aan detailreproducties op schaal 1:6. Dankzij zorgvuldig handwerk zijn ze als het ware uit het gezicht van hun originelen gesneden - elke naad past, elke inkeping krijgt zijn plaats.

Echte klassiekers - voor de eigen collectie

Artek presenteert de Stool 60 - een echte klassieker uit 1933 - telkens opnieuw. Hella Jongerius ' herinterpretatie van de jaren '60 toont de klassieker van Alvar Aalto in een nieuw kleurenschema. Gemaakt van het traditionele berkenmateriaal, de kruk is verkrijgbaar met verschillende behandelingen en gebeitst en gelakt. Dankzij het minimalistische en functionele ontwerp zal deze kruk toekomstige generaties verrukken.

Object van talrijke collecties zijn de houten dieren van Kay Bojesen. Ze sieren niet alleen kinderkamers, maar ook rekken en kantoren en zijn daarmee een cadeau-idee waar mensen wonen en spelen.

Als u geïnteresseerd bent in design, zijn design boeken ook een leuk cadeau-idee voor u. Het boek "De wereld van Charles en Ray Eames" van DuMont Verlag gaat over het leven en werk van het ontwerperspaar. Deze unieke monografie legt zijn legendarische geschiedenis vast en biedt exclusieve inzichten in zijn creatieve universum, dat uiteenliep van architectuur, meubels en productontwerp tot film en fotografie. Een boek om te bladeren en te inspireren.

Design cadeaubonnen - wensen vervullen bij Connox

Cadeaubon: Ontwerp Voor degenen die niet alleen een uitzonderlijk cadeau verdienen, maar ook een zeer exclusieve smaak hebben, is het laatste van onze design geschenkideeën voor u gemaakt: een Connox cadeaubon voor een bedrag naar keuze. Op deze manier kunnen geraffineerde wensen worden vervuld en favoriete stukken worden gevonden.

Ontdek nog veel meer bijzondere designgeschenken in onze winkel. Mocht u vragen hebben, dan adviseren wij u te allen tijde graag!