• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

nanimarquina - Natural

nanimarquina - natural Collectie - Banners

"Het tapijt is de ziel van een huis"

Het tapijt is een van de oudste levende objecten die er bestaan. Eeuwenlang heeft het oorspronkelijk met de hand gemaakte en uit natuurlijke grondstoffen gewonnen levende textiel onze leefruimte gedecoreerd. Met de Natural serie, nanimarquina gaat terug naar deze oorsprong.

Natuurlijke diversiteit

Het bedrijf nanimarquina werd in 1987 in Barcelona opgericht en houdt zich sindsdien bezig met traditionele tapijtkunst. Om uitdrukking te geven aan de schoonheid van deze traditie en de natuur, de Natural Serie uitsluitend natuurlijke materialen zoals wol, zijde, jute en brandnetel, die liefdevol met de hand worden geweven tot unieke tapijten.

Handwerk naar traditie

Nanimarquina reist naar landen waar het tapijt nog een bijzondere symbolische betekenis heeft en waar de geschiedenis van het ontstaan en de vervaardiging ervan verweven is met de culturele geschiedenis van het land. Met kennis van de traditionele productiemethoden en gereedschappen wordt elk tapijt met de hand gemaakt.

Ecologisch, duurzaam en sociaal

Om de schoonheid van de natuur nog verder te behouden, vertrouwt nanimarquina op bijzonder milieuvriendelijke productieprocessen, zoals het milieuvriendelijk wassen van tapijten met uitsluitend ecologisch verantwoorde reinigingsmiddelen van Eco-Sheen. Bovendien worden de tapijten vervaardigd in het sociale kader van de Care & Fair Philosophy. Dit zorgt ervoor dat de productie wordt uitgevoerd zonder dat er kinderarbeid aan te pas komt.

nanimarquina staat tot op de dag van vandaag voor unieke tapijtkunst uit traditioneel handwerk. De unieke stukken combineren een modern design met traditioneel tapijtwerk.


 

Inspiratie: Natuur!

De Spaanse ontwerpster Nani Marquina over haar collectie: "De essentiële schoonheid van natuurlijke vezels verbindt ons met de natuurlijke wereld. De vezels, van biologische oorsprong zoals brandnetel en jute of dierlijke oorsprong zoals zijde en wol, zijn speciaal gekozen om deze tapijtcollectie te creëren en weerspiegelen de diversiteit die de natuur te bieden heeft.

Designers