nanimarquina - Natuurlijk

nanimarquina - natuurlijke collectie - banner
Filter 

Kleuren  
Aanbieding
sorteren: Populariteit  


"Het tapijt is de ziel van het appartement.

Het tapijt is een van de oudste huisartikelen aller tijden. Honderden jaren lang siert het oorspronkelijk uit natuurlijke hulpbronnen vervaardigde, met de hand gemaakte huistextiel onze leefruimte. Met de Natural Collection gaat nanimarquina terug naar die wortels.

Natuurlijke diversiteit

Opgericht in 1987 in Barcelona, sindsdien wijdt nanimarquina zich aan traditionele tapijtkunst. Om de schoonheid van deze traditie en de natuur tot uitdrukking te brengen, gebruikt de Natural Collection alleen natuurlijke materialen, zoals wol, zijde, jute en brandnetel, die liefdevol met de hand tot unieke tapijten worden geweven.

Handwerk uit traditie

Nanimarquina reist naar vele landen, waar het tapijt nog steeds een bijzondere symbolische betekenis heeft en waar de geschiedenis van de oorsprong en productie verweven zijn met de culturele geschiedenis van het land. Met kennis van traditionele productiemethoden en gereedschappen wordt elk tapijt met de hand gemaakt.

Ecologisch, duurzaam en sociaal

Om de schoonheid van de natuur te verkrijgen, zet nanimarquina in op bijzonder milieuvriendelijke productieprocessen, zoals het eco-wassen van de tapijten met uitsluitend ecologisch verantwoorde reinigingsproducten. Bovendien worden de tapijten gemaakt onder de sociale randvoorwaarden en de filosofie van de Care&Fair. Zo wordt gegarandeerd dat de productie geen kinderarbeid met zich meebrengt.

Tot op de dag van vandaag staat nanimarquina voor unieke tapijtkunst, traditioneel vervaardigd. De unieke stukken combineren modern design met traditioneel tapijtambacht.


 

Inspiratie: Natuur!

De Spaanse ontwerper Nani Marquina over de collectie: De intrinsieke schoonheid van de natuurlijke vezels verbindt ons met de natuurlijke wereld. Deze vezels, van organische oorsprong zoals brandnetel en jute, of van dierlijke oorsprong zoals zijde en wol, zijn speciaal geselecteerd om deze collectie tapijten te creëren en om de veelzijdigheid van de natuur te weerspiegelen.

Designers