• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Mater - Oceaan

Mater - Ocean Banner 3840x1440

Duurzame Oceaenserie van Nanna Di

De Ocean serie van Mater bestaat uit tafels en stoelen die in 1955 door Nanna Ditzel zijn ontworpen. Als nieuwe editie zullen de klassieke Deense meubelen van gerecycled plastic uit de zee opnieuw worden geïnterpreteerd.

Mater gebruikt gerecycled plastic van het Deense cleantechbedrijf Plastix, een van 's werelds enige mechanische recyclingbedrijven, voor de Ocean-serie. Plastix verwerkt afgedankte visnetten, sleepnetten, touwen en andere producten uit kunststofafval tot waardevolle gerecyclede kunststof grondstoffen, de zogenaamde "Green Plastics". Voordat de visnetten worden verwerkt tot Green Plastics gerecyclede parels, worden ze gesorteerd, geanalyseerd en gereinigd voordat ze in de laatste stap worden verwerkt tot pellets. De plastic ballen worden later vloeibaar gemaakt en in een mal geïnjecteerd zodat ze kunnen dienen als flexibele lamellen voor de Ocean tafel en stoel.

"Stel je voor dat de Ocean serie een groot succes wordt - misschien hebben we op een dag helemaal geen netto afval meer. Dat zou iets zijn." Henrik Marstrand, oprichter van Mater


Designers