• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Knoll - Saarinen Collectie

Knoll - Saarinen Collectie - banner

Eero Saarinen wilde met zijn Tulpencollectie opruimen. Hij wilde de "lelijke, verontrustende, onrustige wereld" onder tafels en stoelen organiseren: de mix van poten had de Finse architect en ontwerper altijd al gestoord.

Collectie Saarinen: Dingen die de tijd nemen.....

Saarinen tekende eerst honderden schetsen vooraleer ze op schaal 1:4 te maken en in een poppenhuis te plaatsen om zo vanaf het begin een idee te krijgen van hun ruimtelijk effect. Omdat Eero Saarinen al enige ervaring had met het maken van sculpturen, creëerde het Finsamerikaanse designicoon zijn eerste modellen in zijn eentje - met klei.

Saarinen werd ondersteund door Don Petitt, een medewerker van de ontwikkelingsafdeling van Knoll. Samen vonden zij een manier om de visionaire ontwerpen van Saarinen over te dragen naar massaproductie.

Uiteindelijk werden vrienden en familie testers die de meubels in het huis van Saarinen in Bloomfield Hills, Michigan, uitprobeerden.

..... uiteindelijk goed zijn!

Uiteindelijk heeft Saarinen vijf jaar van uitproberen en modelleren nodig gehad, totdat hij de definitieve vorm van zijn Saarinen Collectie van eenpootmeubelen, genaamd Pedestal Collection, voor het publiek kon debatteren. Wat in het begin de wereldberoemde Tulip Chair was, is ook de "Tulip Table" van Knoll's collectie van eenpootmeubelen onafscheidelijk.


Designers