• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Kartel - Slim hout


Milieuvriendelijke serie van geperst hout

Kartell's Smart Wood serie is geboren uit liefde voor design en de eigenaardigheden die elk object uniek maken, maar bovenal uit een voortdurende zoektocht naar het nieuwe en innovatieve. Het door Philippe Starck ontwikkelde creatieve concept begon met de keuze van een materiaal, en dit materiaal was hout - het edelste en oudste dat Kartell tot een industrieel product verwerkte.

Voor het eerst is Kartell erin geslaagd om een voorheen tweedimensionaal driedimensionaal product te ontwerpen, waarbij de zijwanden ook uitnodigende, gebogen vormen creëren voor maximaal comfort. Het hout dat voor de stoelen uit de serie wordt gebruikt, wordt met gepatenteerde technologie in een vorm geperst die de schoonheid van het hout en de uitzonderlijke ergonomische lijnen van de natuur benadrukt.

Claudio Luti, voorzitter van het kartel, zegt: "Met de Smart Wood-collectie hebben we het paradigma veranderd. Het is niet langer een kwestie van het bouwen van de structuur met houten elementen, maar van het hout zelf buigen en een driedimensionale zetel worden. Dit stelde ons in staat om de ware essentie van hout tot uitdrukking te brengen door industriële productie, schoonheid, kracht, comfort en flexibiliteit te combineren in één enkel product".

De serie is onderdeel van het project "Kartell houdt van de planeet". Het project heeft tot doel de beste praktijken te verbeteren door middel van duurzaamheid en de milieu-impact van het productieproces te verminderen. Alle grondstoffen die gebruikt worden in "Kartell loves the planet" producten zijn volledig recyclebaar en kunnen daarom hergebruikt worden in nieuwe producten.


Kartel - Slim Hout - Video

Kartel - Slim Hout - Video

Designers