Fredericia - Pato

Fredericia - Pato 16:6


Minimalistische stoelenserie met ergonomische zitschaal

Fredericia, werkte samen met Welling & Ludvik aan de Pato serie, een serie stoelen die zo modern, praktisch en tijdloos zijn dat ze zich aanpassen aan elk interieur. De stoelen van de serie zien er net zo goed uit aan de eettafel als in de lounge van een hotel. Ze zijn ook ideaal voor bibliotheken, kantines en ziekenhuizen.

Het polypropyleen van de zitschaal wordt in Denemarken vervaardigd. De Pato schelp heeft een dichte inhoudelijke structuur waardoor het een zijdeachtig, maar toch veerkrachtig oppervlak heeft. De afgeschuinde rand zorgt ervoor dat de stoel zich optimaal aanpast aan het lichaam van de gebruiker, zodat de stoel ook na langdurig gebruik comfortabel zit. De gevoerde versies zorgen voor nog meer comfort. De lopers - en vierpootsfunderingen zijn van staal en passen harmonisch bij de zitschaal.
De Pato stoelen van hout met houten poten zien er modern en licht rustiek uit. Ze hebben ook een licht afgeronde zitschaal die in Denemarken onder milieuvriendelijke omstandigheden wordt geproduceerd.