Auerberg - Dozenverzameling

Auerbergdozen - Opvangbanner


Negen ontwerpers uit vijf landen concentreerden zich op het oude huismeubilair toen de boxencollectie ontstond: De doos.

Het ontwerpbureau Auerberg in München wilde ontwerpen maken die verder gaan dan de industriële normen. Daarom werkt het productlaboratorium samen met jonge creatieven, die de weg van hun kennis hebben verlaten om te verrassen met nieuwe ideeën en functies, materialen en vormen.

Alle producten van de Boxes Collection verrassen met die aanpak. Een groep internationale ontwerpers ving de essentie van een doos op als een zeer functioneel meubelstuk en creëerde een nieuwe dialoog van materiaal en vorm.
Elke doos blijft een opslagcontainer, maar heeft meer functies dan de bekende. Zo wordt de boekenbox van Gerry Kellermann een plank als het niet alleen is, de flessenbox is een kruk en een doos voor flessen in één en ook de Fritz box heeft meerdere functies. Elke doos is gemaakt van een ander, kwalitatief hoogstaand materiaal, om het werk perfect te kunnen uitvoeren.

De Auerberg Boxen zijn individuele herinterpretaties van hoogwaardige materialen en een tijdloos design, waardoor ze nog steeds het meest essentiële meubelstuk zijn.