• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Alessi - Blow Up Collectie

Alessi - Blow Up Collectie, 16-6

Humberto & Fernando Campana staan bekend om hun creaties die kunst en design naadloos combineren. De meubels en objecten van de Braziliaanse broers lijken niet op de gebruikelijke industriële manier te zijn opgesteld, maar uit de handen van de kunstenaars, spontaan en lukraak in elkaar gezet. In eerste instantie kan dit de toeschouwer ergeren, maar de werken van de gebroeders Campana wekken de indruk van instabiliteit en gelijktijdige levendigheid.

De Blow Up Collection, ontworpen door Humberto & Fernando Campana voor Alessi, is een uitstekend voorbeeld van de designfilosofie van de broers: de ontwerpen lijken toevallig gerangschikt en doen denken aan Mikado sticks of explosies. Soms zorgt de schijnbare chaos voor een schaal, bord of fruitmand. Zelfs een krantenrek en paraplubak kunnen voortkomen uit de unieke designfilosofie, waardoor het een allrounder wordt.

Het levendige geometrische samenspel van schaduwen is ook interessant, omdat het er anders uitziet, afhankelijk van het licht in de ruimte. Humberto en Fernando Campana kozen voor spiegelglans 18/10 roestvrij staal als materiaal voor de Blow Up objecten. Om de verjaardag van de samenwerking met Alessi te vieren, presenteren de gebroeders Campana ook de serie "Blow Up Bamboo": bamboe is nu het belangrijkste materiaal, een opvallend contrast met de overigens koude materialiteit van de Blow Up Collection van Alessi.


Designers