• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Rosti - Margrethe collectie

16:6

Margrethe collectie van Rosti

Een klassieker viert zijn 60e naamdag: De Margrethe mengkom van Rosti. De designklassieker dankt zijn wereldwijde populariteit vooral aan het Deense ontwerpersduo Sigvard Bernadotte en Acton Bjørn, die de mengkom in de jaren vijftig van de vorige eeuw ontwikkelden.

In 1954 werd de mengkom vernoemd naar de Deense koningin Margrethe, het nichtje van Sigvard Bernadotte, en werd met deze sonore naam op de internationale markt gebracht in drie verschillende maten. Vandaag de dag is de populaire en stabiele mengkom verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en maten.

Het jaar 1947 wordt genoemd als de datum van de eerste initiatieven om een functionele mengkom te ontwikkelen. Stabiliteit, stapelbaarheid, veilige houvast, gemakkelijk legen en schoonmaken waren de belangrijkste kenmerken van deze mengkom. In 1949 kreeg het ontwerpersduo Acton Bjørn en Sigvard Bernadotte de opdracht om het ontwerp te maken. De eerste productie van mengkommen begon in 1950. Aangezien Sigvard Bernadotte de oom van prinses Margrethe (de latere koningin van Denemarken) was, stelde hij voor om de kommen naar zijn nicht te vernoemen. Het Deense koningshuis ging echter pas in 1954 akkoord, waarna de massaproductie van de kom in drie verschillende maten begon. In 1966, twaalf jaar later, werden de mengkommen verbeterd met een rubberen ring op de basis en werd het assortiment uitgebreid met twee maten.

Om de 60e naamdag op een passende manier te vieren, zijn er speciale jubileumsets die verdere praktische voordelen bieden.


Designers