• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Rosenthal - Tac tafelgerei

Rosenthal - TAC Tafelgerei

Bauhaus serviesgoed van Walter Gropius

Rosenthal's TAC serviesgoed serie is ontworpen door Walter Gropius in de jaren 1960 en is vernoemd naar Gropius' Boston kantoor "The Architects Collaborative!

Gropius vertrouwde op de eenvoudige geometrische vormen. In zijn optiek blijven de cirkel en de bol de vormende elementen in de eenvoudige borden en schalen, die een tijdloze blikvanger worden op de tafel als een hele serie serviesgoed met potten, kopjes en dergelijke. TAC is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen het Rosenthal Creative Center en de Bauhaus Foundation in Dessau.

In 2019, het jubileumjaar, zal Rosenthal de Stripes-decoratie van Walter Gropius uit 1970 oppakken. De fijne lijnen combineren het vakmanschap-vrij met de precieze, geometrische vorm. Speciaal voor het jubileum wordt ook een gelimiteerde oplage zwart porseleinen theeservies met lichte lijnen gelanceerd. Daarnaast verschijnt onder de naam Stripes 0 2. De moderne herinterpretatie van de streepdecoratie.

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Bauhaus krijgen de TAC-theekop en de bijbehorende TAC-theepot van Walter Gropius een nieuwe verflaag met ritme. Het decor is gemaakt door de Britse ontwerper Bethan Laura Wood, die bekend staat om haar experimentele ontwerpen en expressieve kleuren. Het ritme doet denken aan overlappende ketting- en inslagdraden bij de productie van textiel. Dit geeft de strikte vorm van het TAC tafelgerei een speelse, kleurrijke toets. Hout werd voor haar patroon geïnspireerd door het expressieve weefwerk van Anni Albers, die vanaf 192 jaar aan het Bauhaus studeerde. 2.


Designers