Normann Kopenhagen - Klok

Filter 

Kleuren  
sorteren: Populariteit  


De Bell lampen zijn ontworpen in iconische belvormen en met liefdevol vervaardigde details. Het uiterlijk van de hanglamp is robuust, het design eenvoudig. Met zijn gladde, afgeronde oppervlak lijkt de lamp uit één stuk gegoten te zijn.

In plaats van het te verbergen, is de verbinding tussen kabel en verlichting op een moderne en ongebruikelijke manier het hoogtepunt van de Normann Copenhagen Bell hangercollectie. De ontwerper Andreas Lund en Jakob Rudbeck gaven de montage van de hanglamp wat ruimte in hun ontwerp.

Door het contrast tussen de materialen ontstaat een zeer actueel licht, dat zijn tijd vooruit is.
De Bell lights van Normann Copenhagen zijn richtingaanwijzers die hun karakter veranderen en nieuwe indrukken geven, afhankelijk van van welke kant je het bekijkt. Het heldere interieur reflecteert het directe licht, dat conisch verspreidt en zorgt voor een goede verlichting boven bijvoorbeeld de eettafel. Vooral de combinatie van verschillende maten maakt de Bell tot een blikvanger.

Andreas Lund en Jakob Rudbeck over hun ontwerp: "De ophanging of verbinding tussen kabel en lamp is vaak geen ontwerpfocus, maar eerder een noodzaak. Maar in het ontwerp van de lamp Bell hebben we precies deze verbinding en het lichaam van de lamp benadrukt. Licht heeft een verenigend kenmerk, evenals de bel die, historisch gezien, de mensen heeft opgeroepen door zijn geluid. Met zijn belvorm kan het licht ook worden gebruikt voor het ontwerp van een gezellige oase in de ruimte, waar alles samenkomt".


Designers