Normandische kopenhagen - Bel

Filter 

Kleuren  
sorteren: Populariteit  


Klokvormige armatuurserie

De Bell-lampen zijn ontworpen in een iconische belvorm en zijn voorzien van liefdevol uitgewerkte details. De optische indruk van de hanglamp is robuust, het ontwerp eenvoudig. Met zijn gladde, afgeronde oppervlak ziet de armatuur eruit alsof hij gegoten is.

In plaats van ze te verbergen, benadrukt de Normann Copenhagen Bell pendelarmatuurserie de verbinding tussen kabel en armatuurlichaam op een moderne en ongewone manier. De ontwerpers Andreas Lund en Jakob Rudbeck hebben ruimte gegeven aan het ophangingsontwerp van de Bell armatuur.

Het contrast tussen de materialen zorgt voor een zeer actueel armatuur dat zijn tijd vooruit is.
De designarmaturen van Normann Copenhagen Bell zijn richtingsgebonden armaturen die - afhankelijk van de hoek van waaruit u ze bekijkt - hun karakter veranderen en nieuwe indrukken opwekken. Het heldere interieur reflecteert het directe licht, dat zich in een conische vorm verspreidt en zorgt voor een goede verlichting boven bijvoorbeeld de eettafel. Vooral de combinatie van verschillende maten maakt de Bell tot een blikvanger.

Andreas Lund en Jakob Rudbeck zeggen: "Ophanging of verbinding tussen kabel en armatuur zijn vaak geen ontwerpprioriteiten, maar eerder een noodzaak. Maar we hebben juist deze verbinding en het lamphuis in het ontwerp van de Bell-lamp benadrukt. Licht heeft een verenigende functie, net als de bel die, historisch gezien, mensen bij elkaar heeft geroepen door zijn klank. Met zijn belvorm kan Bell ook gebruikt worden om een gezellige oase te creëren in de kamer waar iedereen samenkomt".


Designers