• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Normann Kopenhagen - Heima

Normann Kopenhagen - Heima 3840x1440

Volgens de Scandinavische mythologie betekent Heima ook "thuis" of "wereld". De ontwerper Francis Cayouette koos het concept voor zijn serie gietijzeren kandelaars. Het onregelmatige, bijna koude oppervlak geeft de Heima kandelaar een eigen karakter, terwijl de ronde vorm hem modern maakt.

De Heima enkele kandelaar is geïnspireerd op de Scandinavische open vuur cultuur en in de kunststromingen van de jaren 1950, waar het belangrijkste materiaal dat werd gebruikt, gietijzer was. Heima brengt hulde aan het commerciële vakmanschap en de Scandinavische traditie.

De ontwerper Francis Cayouette legt uit: "Handicraft moet herkenningswaarde en geschiedenis hebben. Ik ben altijd al gefascineerd geweest door open haarden en het werk aan de kandelaar was een keuze die ik als vanzelfsprekendheid aanbood. Gietijzer is een spannende grondstof die al lang in gebruik is. Het is god om te hanteren en het geeft contouren aan de kandelaar. De Heima kandelaar is eenvoudig en steelt de show niet aan een ander object, maar biedt ruimte voor zijn eigenlijke functie, namelijk het echte vuur".

De minimalistische kandelaar bestaat uit gietijzer en is gemaakt voor de comfortabele saamhorigheid in een vriendelijke sfeer. Het is handgemaakt en kan perfect worden geïntegreerd in moderne en klassieke decors.