• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Leeshoek

Boekenliefhebbers, verheugt u zich: We hebben een aantal tips en trucs om uw leesruimte en bibliotheek om te vormen tot uw eigen oase van welzijn!

Productgroepen


Home Bibliotheek Ideeën: Uw leeshoek instellen

Uw thuisbibliotheek is de perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen met een goed boek. Creëer de sfeer met zachte verlichting, blader door de stapels boeken die in elk laatste stukje wandruimte zijn opgeborgen en geniet in een knusse hoek om je onder te dompelen in fantasie. Het creëren van zo'n individuele ruimte als je eigen persoonlijke bibliotheek vergt veel denkwerk, en als je dat goed doet zal het de ogen van boekenliefhebbers verbreden met plezier. Hier zijn enkele tips en trucs om uw thuisbibliotheek om te vormen tot een ruimte om te ontsnappen.

Ruimteverdelers voor comfort en afzondering

Als u een leeshoek plant in plaats van een volledige bibliotheek, is het gemakkelijk om een afgezonderd gevoel toe te voegen met behulp van een ruimteverdeler. De scheidingswanden, die uw leeshoek van de rest van de ruimte scheiden, zijn er in een groot aantal verschillende stijlen. U kunt zelfs een design plank gebruiken om uw ruimte te verbreken en als boekenkast te gebruiken! Let bij de keuze van een ruimteverdeler op de akoestiek van de ruimte, de grootte en de richting van het licht.

Keuze van kleur: Van kleurrijk tot beperkt

Als u op zoek bent naar ontspanning in de leeshoek, houd dan rekening met de verschillende kleurennuances die beschikbaar zijn voor muren, scheidingswanden en boekaccessoires: Terwijl geel helder is en de geest stimuleert, verhoogt het ook de waargenomen kamertemperatuur met enkele graden. Blauw is sereen en mentaal kalmerend, waardoor een ruimte dieper lijkt bij gebruik op grotere oppervlakken. Gedempte kleuren en donkere houtsoorten zorgen voor warmte en comfort. Uw uiteindelijke beslissing moet echter gebaseerd zijn op uw persoonlijke voorkeur en smaak.

Creëer sfeer met indirecte verlichting

Het is belangrijk om de juiste verlichting voor uw thuisbibliotheek te krijgen - u wilt niet alleen de juiste sfeer creëren, u wilt ook oogvermoeidheid bij het lezen voorkomen. Tafellampen of vloerlampen zijn in dit geval bijzonder nuttig, omdat ze vaak zwenkbare armaturen hebben waarmee u het licht precies kunt richten. Indirecte verlichting in de rest van de ruimte verhoogt de sfeer - probeer plafond- of wandlampen en kies voor een warme gelige lamp in plaats van een koude, witte lamp.

Bibliotheekmeubilair: Boekenplanken, Comfy stoelen en accessoires

Van boeken houden is leven met boeken. Onze favoriete personages, allemaal verpakt in gebonden papier, mogen niet verstopt worden in kasten: toon uw boeken trots en geniet van de werelden die u op hun pagina's hebt ontdekt! Een boekenliefhebbersbibliotheek met boeken op elke laatste plank, tafel en borst, met paperback en hardback netjes of chaotisch gestapeld op elk oppervlak. Met een mooie boekenkast , een comfortabele leesstoel en vele bijpassende accessoires - boekenleggers, boekensteunen en unieke planken - kunt u uw leeshoek omtoveren tot een prachtige huisbibliotheek.