• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Kvadrat - kant-en-klare gordijnen

Kvadrat - kant-en-klare gordijnen

Kant-en-klare gordijnen van Ronan &Erwan Bouroullec

Een gordijn dat eenvoudiger en praktischer is dan ooit tevoren. Gemaakt door Ronan en Erwan Bouroullec voor Kvadrat, is het een flexibel en eenvoudig gordijnsysteem dat individueel kan worden ontworpen.

Het Ready Made Curtain biedt alles wat een goed gordijn maakt: De afzonderlijke onderdelen zijn afzonderlijk verkrijgbaar en ook afzonderlijk te combineren. Zo kan bijvoorbeeld een rood gordijn worden opgehangen aan een blauw koord als je meer kleur aan een kamer wilt toevoegen. Voor een eenvoudiger gordijn kunnen het ophangmechanisme, de pinnen en het gordijn in dezelfde kleur worden gekozen. Het Kvadrat Ready Made Curtain kan ook op maat gesneden worden omdat de stof niet rafelt.

Dankzij de configurator, verschillende combinaties van het ophangmechanisme, pinnen, stof en steunstuk kunnen worden uitgeprobeerd.

De mechanismen van het ophangsysteem werden steeds opnieuw bewerkt tot er een absoluut minimum aan materiaal en vaardigheid nodig was om het in elkaar te zetten. "Het doel was om een nieuw systeem te creëren waarmee iedereen in recordtijd een kwaliteitsgordijn kan ophangen", aldus Ronan en Erwan Bouroullec.

De installatie van het Ready Made Curtain is vrij eenvoudig: De beugels worden aan de muur of het plafond bevestigd en de kabel wordt erdoor getrokken en opgerold om spanning te creëren. Het koord ter vervanging van de traditionele gordijnroede is een efficiënte en elegante oplossing. Het kan indien nodig worden opgewonden om de nodige spanning te behouden om het gordijn op te hangen, en wordt in een oogwenk van de ene muur naar de andere gespannen. De gebroeders Bouroullec vonden inspiratie in een Japans boek uit de jaren vijftig, dat afbeeldingen van verschillende objecten bevatte, waaronder een gitaar. Van hieruit bestudeerden ze het systeem van de spanning van strijkers van muziekinstrumenten.

Als de ophanging eenmaal is ingesteld, kunnen de pinnen worden vastgezet en kan de stof op maat worden gesneden en opgehangen. Simpelweg kant-en-klaar gemaakt.

"In ons werk met Kvadrat streven we er altijd naar om meer textiel te integreren in het ontwerp van ruimtes. Het verschil met eerdere producten is dat we besloten hebben om ons niet te bemoeien met de stof.
Het systeem is zeer eenvoudig, we hebben de lichtste aanraking gebruikt. Ronan en Erwan Bouroullec


Designers