• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Knoll - Bertoia Collectie

Knoll - Bertoia Collectie

Bertoia Collectie

In het begin van de jaren vijftig ontwierp de Italiaanse ontwerper Harry Bertoia een hele serie zitmeubelen, ligstoelen en krukken, nadat hij een studio in de buurt van East Greenville, Pennsylvania, ter beschikking had gesteld aan Hans en Florence Knoll. De Studio gaf hem ruimte aan zijn artistieke concepten zonder beperkingen.

Bertoia implementeerde zijn ideeën zelf, creëerde nieuwe variaties en was nooit klaar of tevreden. Hij had altijd al aan groepen gedacht en daarom hebben we vandaag de dag zoveel functionele stoelen van Bertoia. Om te eten, te slapen, te zitten, voor binnen en buiten met en zonder pad, voor elke kamer en elke situatie is er een passende zitmeubel uit de collectie. Alle leden van deze "wire frame meubelfamilie" worden met de hand getekend en met de hand gelast in een zeer gecompliceerd proces. Bertoia zag zijn stoelen als "Studies in ruimte, vorm en metaal".

Vandaag de dag zijn de Bertoia stoelen vertegenwoordigd in vele collecties van vooraanstaande designmusea. Ze hebben een klassiek, modern design dat elke omgeving uitbreidt. De filigrane stijl van de collectie doet meer denken aan een sculptuur dan aan een klassieke zitmeubel, maar de stoelen, fauteuils en krukken zijn uiterst comfortabel en voldoen aan alle praktische eisen van een zitmeubel.

Knoll biedt de producten van de Bertoia Collection in verschillende uitvoeringen: met en zonder zitkussen, volledig gestoffeerd, met zwart of satijnverchroomd frame en met een frame met Rilsan coating als buitenmodel.


Designers