• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Kähler Ontwerp - Hammershøi

Kähler Design - Hammershøi Collectie - Header

Tijdloze gerechten

De Hammershøi collectie van Kähler verzamelt elegante en gereduceerde gerechten met fijne historische details. De ontwerpen van Hans-Christian Bauer worden gekenmerkt door decoratieve groeven gemaakt van natuurlijke Scandinavische materialen in keramiek, hout en glas. Een combinatie voor de klassieke toets van de gerechten.

Kähler traditie ontwerp van Svend Hammershøi

Bauer werkte volgens de traditionele ontwerpen van de Kähler ontwerper Svend Hammershøi, die bekend stond als schilder en keramist buiten de grenzen van Denemarken. Vandaag de dag worden veel van de ontwerpen van Hammershøi gepresenteerd in enkele van de meest prestigieuze musea ter wereld. Daarbij was Hammershøi vooral bekend om zijn grote, volumineuze vazen met een bijzonder profiel, die door de keramist met de hand werden gerealiseerd.

De ontwerper Hans-Christian Bauer creëerde een tijdloze serie tafelgerei gebaseerd op de ontwerpen van Hammershøi, overtuigend met de handgemalen groeven. De groeven hebben een unieke uitstraling en functionele aspecten om de bekers gemakkelijk vast te houden en te openen.

Het tijdloze en elegante design is zowel geschikt voor een ontspannen zondagse brunch als voor feestelijke dineravonden, waar de combinatie van grondstoffen en traditionele details de gerechten omtoveren tot bijzondere tafeldecoratie.


Handgemaakt keramiek volgens traditie

Sinds 1839 wordt alle Kähler-keramiek traditioneel met de hand gemaakt. Elk individueel ontwerp is een eerbetoon aan de bedrijfsgeschiedenis van Kähler en is een eerbetoon aan traditioneel vakmanschap. Een kijkje in de werkplaats van Kähler vindt u hier in de video.

Designers