• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Georg Jensen - Koppel

Georg Jensen - Koppel Collectie - header

Henning Koppel belichaamt Deens design volgens Georg Jensen. De fabrikant en de ontwerper zijn een symbiose op zoek naar gelijken met hun Koppel Collectie.

De ontwerpen van Henning Koppel fascineren door hun zuivere lijnen en hun warmte - een teken van echt meesterwerk. De ontwerpen van Koppel wijken af van de strenge regels van het functionalisme met organische, levendig ogende vormen.

Henning Koppel werkte al in 1946. Voor Georg Jensen. De opgeleide beeldhouwer werd als kind verliefd op de kunst, zodat hij altijd artistieke invloeden in zijn ontwerpen verwerkte. Zijn eerste werken waren al kleine meesterwerken van prachtige vormen.

Toen Henning Koppel in 1981 op 63-jarige leeftijd overleed, werd zijn werk als uniek beschouwd: hij ontwierp bestek en kostbare unieke stukken. Henning Koppel werd onderscheiden met talrijke prijzen, waaronder de International Design Award en een prijs van de Milan Triennial. De aantrekkingskracht van de Denen is ononderbroken en komt prachtig tot uiting in de Koppeler collectie van Georg Jensen.


Designers