• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Artemide Tolomeo Lampen

Tolomeo bureaulamp

Sinds 1987 produceert het Italiaanse bedrijf Artemide de bekende Tolomeo lampen van de ontwerpers Giancarlo Fassina en Michele de Lucchi. Het ontwerpduo Tolomeo Het designduo heeft in die tijd een trendsettend en uiterst succesvol ontwerp van een bureaulamp gerealiseerd, die vandaag de dag op tal van architectenbureaus en bureaus wordt geplaatst en die met Tolomeo ook echt populair is geworden bij particuliere huishoudens.

Het zeer beweegbare frame, de eenvoudige alu-look en de hoedvormige kap zijn de kenmerken van de Tolomeo lamp waarvan de eenvoudige en archetypische vormen als inspiratiebron dienden voor soortgelijke lampen voor veel andere bedrijven en ontwerpers.

De klassieke Tolomeo tafellamp werd bekroond met verschillende belangrijke designprijzen en is in talrijke musea over de hele wereld geplaatst, waaronder ook het gerenommeerde Museum of Modern Art in New York. Inmiddels staat Tolomeo niet alleen op bureaus: naast de grote vloerlamp biedt Artemide Tolomeo ook wand- of klemlampen en kleinere en kleurrijke Micro-varianten. De Tolomeo LED maakt bovendien ook gebruik van energiebesparende en duurzame LED-technologieën.

Naast het klassieke ontwerp en de technische perfectie heeft ook het bouwsteenprincipe bijgedragen aan het succes van de Tolomeo lampen. Als u eerst hebt gekozen voor een van de vele Tolomeo lampen, kunt u kiezen tussen verschillende montagevarianten, lichtbronnen of ook lampenkappen. Als het gaat om het regelen van uw eigen, op maat gemaakte Tolomeo lamp die uw individuele eisen samenvat. Het onmiskenbare ontwerp dat Tolomeo tot een klassieker van modern lampdesign maakte, zal niet veranderen.