• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Alessi Birillo voor de badkamer

Alessi Birillo voor de badkamer (donkergrijs)

Design is mooi wanneer het van onopvallende alledaagse elementen echte inrichtingsvoorwerpen maakt, wanneer het functionele dingen verandert in uitzonderlijke producten met kleine, mooi gevormde ornamenten, die lang meegaan en die onze perceptie of gewone objecten veranderen. De Birillo-serie van Piero Lissoni en Alessi is hier een goed voorbeeld van.

Birillo is het resultaat van het mooi vormgegeven werk van de veelzijdige ontwerper Piero Lissoni en de eerste typologisch volwaardige thematische collectie uit de badkamerproducten van Alessi. Het design van de badkamerproducten is een moeilijke taak, omdat de producten gewoon functionele objecten zijn. Dienovereenkomstig hoog heeft de Piero Lissoni kracht om gewaardeerd te worden, want hij bereikte om elegante en harmonische inrichtingselementen te maken van zeepdispensers, tandenborstelbekers en zelfs katoendispensers, wc-borstels en papiercontainers.

Eenvoudig en mooi, praktisch en veelzijdig biedt Birillo de mogelijkheid om de badkamer te vervullen en een harmonieuze allround uitstraling te geven.

De combinatie van de materialen roestvrij staal en kunststof (PMMA) zorgt voor aantrekkelijke contrasten in uiterlijk en touch. Piero Lissoni werd georiënteerd door de vorm van een afgerond vierkant toen hij aan zijn ontwerp begon en ontwikkelde het tot een ander driedimensionaal lichaam. De ontwerper zelf omschrijft deze vorm als "onconventionele vierkante of totaal mislukte ronde vorm". Met de afgeronde onderstellen zijn de plaatsingszones niet zichtbaar. De objecten van de familie lijken te zweven op de vlakke oppervlakken van de badkamer.