• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

wijnglazen

Gerelateerde categorieën: Karaffen, Drinkglazen, Wijn Accessoires

Een goede wijn ontvouwt zijn volle aroma alleen in het juiste glas. Ontdek hier hoe wijnglazen de smaakbeleving beïnvloeden en hoe u de glazen kunt vinden die het meeste uit uw wijn halen.

Hier moet je op letten bij de aanschaf


Edele wijnglazen voor witte en rode wijn

Of het nu bij een gezellig diner of bij een evenement is en blijft - wijn is en blijft het onbetwiste luxe eten van een edele sfeer. Al vroeg in de geschiedenis besefte men dat het een culinair verschil maakt om te genieten van gefermenteerde druivensap uit bijpassende wijncontainers in plaats van uit een drinkbeker. In de loop der tijd zijn speciale wijnglazen vormen en ontwerpen tot stand gekomen. Waar u op moet letten en hoe u het juiste glas kunt vinden, vindt u hieronder.

Waar moet je op letten?

Van klassieke witte wijnglazen tot fantasievolle ontwerpen
Mooie wijnglazen met de juiste verwerking
De juiste verzorging voor uw bril
Het plezier begint bij het serveren
De prijs
Ontwerp wijnglazen van Connox - Uw voordelen

1. Van klassieke witte wijnglazen tot fantasievolle ontwerpen

Het wijnglasontwerp zorgt niet alleen voor een aantrekkelijk uiterlijk, maar vooral ook voor een volle smaak. Goede wijnglazen zijn aan de buitenkant convex en naar boven toe taps toelopend. Let er bij de aankoop op dat het glas zo dun mogelijke wanden heeft en gebruik geen gekleurde varianten, zodat u de kleur van de wijn na het openen van de fles kunt controleren. Een wijnglas bestaat uit drie elementen: Beker, steel en voet. Hoe beter deze componenten op elkaar afgestemd zijn, hoe beter de balans en de typische klank van uw wijnglazen is.
Hoewel de steel ervoor zorgt dat uw vingers de temperatuur van de wijn niet beïnvloeden, is het belangrijkste kenmerk van het ontwerp voor uw genot de vorm van de beker. Het heeft een directe invloed op de smaak van de verschillende wijnen.

Rode wijnglazen zijn bolvormig en hebben een grote opening. De volumineuze kelk vergroot het ademoppervlak van de wijn. Hier geldt: hoe voller en complexer het aroma, hoe groter de opening en de kelk van uw rode wijnglazen.

Witte wijnglazen hebben een kleinere kelk, zijn licht bolvormig en minder geventileerd. Omdat witte wijnen koel gedronken worden, hebben hun glazen een lange steel en een kleinere vulling.

Mousserende wijnglazen zijn speciaal gemaakt voor mousserende wijn, prosecco of champagne. Door de vorm van de tulp en de smalle opening kan het koolzuur niet zo snel verdampen. Fijne koolzuurparels worden beschouwd als een kwaliteitskenmerk van goede mousserende wijn en worden geproduceerd op kleine ruwe plekken in het glas. Fabrikanten verwerken daarom vooral kleine onregelmatigheden in de basis van champagneglazen. Als u op zoek bent naar een geschikt product, dan zijn de Rosendahl Grand Cru champagneglazen precies wat u zoekt. Ze overtuigen met hun eenvoudige en moderne design, zowel op feestelijke feesten als op informele bijeenkomsten. In mousserende wijnkommen ontsnapt het koolzuur van de wijn veel sneller dan in de lange wijnglazen. Daarom worden er voornamelijk mousserende wijndranken van gedronken.

Een set wijnglazen biedt u een goede gelegenheid om wijn te gaan drinken. In 2001 ontwierp de fabrikant Iittala de Essence drinkglas serie met wijnglazen voor zowel witte als rode wijn. De serie omvat andere producten, die wij altijd in twee verpakkingen verzenden en die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De Spiegelau wijnglas set garandeert ook elke avond een blikvanger te zijn en is een perfecte match voor Bourgondië, Pinot Noir en Rioja.

Als u op zoek bent naar speciale wijnglazen, zult u het Air Sense wijnglas van Schott Zwiesel waarderen. De geïntegreerde decanteerbal laat de wijn ademen en ontvouwt zijn verfijnde aroma - of het nu rode wijn of witte wijn is. Met de Riedel O Wine Glass serie presenteert het traditionele Oostenrijkse bedrijf fijne wijnglazen zonder stelen.


2. Mooie wijnglazen met de juiste verwerking
Mondgeblazen wijnglazen voelen beter aan door de dunnere wanden, het gevoel bij het drinken is fijner. In de regel zijn de handgemaakte unieke stukken echter duurder dan machinaal vervaardigde varianten. Wijnglazen die industrieel en in grote hoeveelheden worden geproduceerd, zijn door hun dikkere glas robuuster dan mondgeblazen wijnglazen. Deze hebben echter vaak kleine naden tussen de kelk, steel en voet.
Kristallen wijnglazen hebben een sterkere glans dan normale glazen glazen. Deze eigenschap maakt het materiaal populair, edele wijnglazen worden gemaakt. Of u nu op zoek bent naar wijnglazen van kristal of gewoon glas, zie de beschrijvingen op onze productpagina's.

3. De juiste verzorging voor uw bril

De meeste van onze wijnglazen zijn vaatwasmachinebestendig. Spoel echter hoogwaardige, met de hand geblazen exemplaren met de hand af, dompel ze onder in koud water en droog ze vervolgens af met een schone, droge doek - in het beste geval gemaakt van pluisvrije pluis. Zo vermijdt u onaantrekkelijke krassen, wasmiddel smaak en strepen. Als uw glazen nog steeds gebeitst zijn, verwijder dan de strepen met de oude huishoudmiddelazijn, zodat ze weer glanzen in de oude glans. Ook belangrijk voor de lange levensduur van de glazen: Voordat u uw wijnglazen koopt, beslist u over hun opbergplaats - vermijd contact met andere glazen of metaal.

4. Het plezier begint bij het serveren

Het serveren van wijn is een show die geleerd moet worden. Open de fles alleen aan tafel om te laten zien dat het echt de originele wijn is. Giet dan een slokje in uw wijnglas en controleer de kleur van de wijn. Probeer nu te zien of de wijn een goede smaak heeft. Zodra de wijn uw testen heeft doorstaan, kunt u de gasten een slokje gaan gieten.
Belangrijker dan het serveren is de temperatuur van de druppel. Hoe lager het is, hoe beperkter de smaak. Aan de andere kant zijn wijnen die te warm en te alcoholisch smaken en niet meer nobel overkomen. De perfecte temperatuur varieert afhankelijk van het type wijn. Witte wijnen worden gedronken bij 10 tot 12°C en mousserende wijnen bij 6 tot 7°C. Van rode wijnglazen geniet u van uw wijn met 16 tot 18°C.
De vulhoeveelheid varieert ook van wijn tot wijn. Terwijl u de mousserende wijnen tot driekwart vult, mag u nooit meer dan een kwart in witte wijnglazen gieten. Omdat rode wijnglazen meestal een grote kelk hebben, kunnen ze maar tot een kwart gevuld worden, anders wordt de wijn te warm over de langere drinktijd. Met de juiste wijnaccessoires wordt u een hobby sommelier en verfijnt u elk van uw wijnen. Voor beginners hebben we een aantal tips over het onderwerp "wijn drinken". En om uw flessen veilig en stijlvol op te bergen, zijn onze flessenrekken aan te bevelen.

5. De prijs

Hoogwaardige wijnen vereisen hoogwaardige wijnglazen. Merk echter op dat een goedkope wijn niet beter wordt met een glas van hoge kwaliteit. Een goed drinkschaaltje kan de sterkte van de wijn alleen maar verbeteren, maar niet in de eerste plaats creëren.

6. Ontwerp wijnglazen van Connox - uw voordelen:

  • Geconsolideerd wijnglasassortiment met topmerken
  • Hoogwaardige wijnglazen van beroemde ontwerpers
  • Direct en gemakkelijk online kopen
  • Persoonlijke ondersteuning door onze klantendienst
  • Eerlijke verzendkosten
  • Veilige betaling dankzij SSL-codering
  • Slechts enkele werkdagen levertijd

Inkoopadvies bij Connox

U wilt online wijnglazen kopen, maar heeft ondersteuning nodig? U kunt te allen tijde contact opnemen met onze klantenservice. Wij staan u met raad en daad bij met advies en actie voor uw aankoop, geven aanbevelingen en kunnen vragen snel oplossen. Laat ons uw gewenste product comfortabel en binnen enkele werkdagen direct bij u thuis bezorgen!