• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Ontwerp-gezelschap: Berlijn

Banier: Design Bestemming Berlijn

Naar de producten

"Berlijn is meer een continent dan een stad", aldus Jean Paul. En de klassieke schrijver kon zich toen nog niet eens voorstellen wat de Duitse hoofdstad tot op de dag van vandaag zou worden. Berlijn is al lang geleden veranderd van een lelijk eendje in een prachtige zwaan die zich in internationale vergelijking niet hoeft te verstoppen.

De trendy wijken in het oosten van de stad zijn nog steeds de place to be voor cultuur en lifestyle. Maar aan de westkant van Berlijn groeit een nieuwe designcultuur en het heeft Berlijn eindelijk omgevormd tot een trendsetter onder de Duitse steden.

Het aanbod varieert van kleine designwinkels, met veel vintage meubels en echte geheimen, tot architectuur, clubs en designhotels zoals de onlangs geopende Bikini Berlin, met een complete meubelcollectie ontworpen door de A&W Designer of the Year 2014, Werner Aisslinger.

De inspanningen op het gebied van milieubescherming en duurzaamheid zijn opmerkelijk in Berlijn. Net als in geen enkele andere Duitse stad ontstaan hier ideeën die echte trends worden - van stadstuinieren tot nul-consumptiehuizen, die zelfs door de federale overheid worden gebouwd. Berlijn is kleurrijk - vooral op het gebied van design.

Alle bijdrages van deze categorie Themawereld