• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Borden - meer dan alleen een middel om een doel te bereiken

Je hebt niet alleen borden nodig voor speciale gelegenheden. Door de week moet alles snel gebeuren, dus dienen de borden alleen als middel om het eten snel klaar te maken. Als vrienden en familie op bezoek komen, schik je het eten ook mooi op het bord. Hiervoor grijpt u ook graag naar een designplaat die perfect bij de interieurstijl past.

Borden als bijpassende serviesset

Wilt u meerdere gangen tegelijk serveren? Met het juiste servies kunt u precies dat doen. Een diep bord voor de soep, een klein bord voor het voorgerecht, een groot bord voor het hoofdgerecht en een klein bord voor het nagerecht - uw culinair hoogtepunt is in scène gezet.

Platen in verschillende materialen

Keramisch

Keramische borden zijn zeer robuust en zijn geschikt voor dagelijks gebruik in de keuken. Ze zijn grotendeels gemaakt van grove klei en worden heet gestookt. Keramiek lijkt zuiver wit in alle lichtomstandigheden.

Porselein

In tegenstelling tot keramiek is porselein zeer kwetsbaar en kan het sneller breken. Dus wees een beetje voorzichtiger als je ermee omgaat. Wanneer porselein aan licht wordt blootgesteld, weerkaatst het en verschijnen er verschillende kleurschakeringen, waardoor het bord er interessant uitziet. Witte kaolienklei, die verhardt bij 1300° C, wordt gebruikt voor de productie van porseleinen borden.

Steengoed

Aardewerk borden zijn individueel en meestal uniek. Ze zijn handgemaakt en beschilderd. Door de grove structuur lijken ze antiek, rustiek maar tegelijkertijd ook modern. Wees een beetje voorzichtig bij het plaatsen van de borden. Aardewerk is enigszins gevoelig voor schokken en kan gemakkelijker breken. Veldspaat, kwarts of klei zijn de materialen waaruit aardewerkplaten worden gemaakt.

Glas

Glasplaten zijn uiterst robuust. Ze worden meestal gemaakt van kwartszand, water en kalk en dienen als basis voor transparant maar ook kleurrijk vaatwerk. Laat u niet misleiden - glas hoeft niet altijd doorzichtig te zijn. Platen van glas hebben een lange levensduur dankzij hun harde oppervlak.

Hout

Pizza en snacks worden vaak geserveerd op rustieke houten planken. Ze zijn zeer robuust en breken niet. Was houten borden met de hand. De mooie structuur gaat kapot in de vaatwasser.