Jenaer Glas- Wilhelm Wagenfeld editieMet de Wilhelm Wagenfeld editie van Jenaer Glas worden designklassiekers van de moderne tijd weer beschikbaar gesteld buiten internationale musea. Het beroemde theeservies en de eiercoupeerder nr. 1 en nr. 2 zijn in het Bauhaus voor Jenaer Glas in het begin van de jaren 1930 ontworpen. Als prototypes van modern glasontwerp maken ze deel uit van de designgeschiedenis.

Wilhelm Wagenfeld, de pionier van de Duitse industriële vormgeving, werkte op een bijzondere manier samen met Jenaer Glas: beiden gingen een van de eerste contacten op het gebied van kunst en industriële technologie aan. Terwijl de nieuwe temperatuurbestendigheid het glas openstelde voor koken, bakken en koelen, had Wagenfeld een creatieve visie op praktisch design.

Hij wilde dat de aanspraak op universaliteit van de industriële productie een esthetische waarde zou hebben. Zo ontstond de vraag naar producten van een prototypische schoonheid volgens de mens. De theepot van Wilhelm Wagenfeld staat nog steeds in het New York Museum of Modern Art.

Uit deze historische ontwikkeling zijn nieuwe waarden voortgekomen die nog steeds een sterke relatie laten zien tussen uitmuntende vormgeving en praktische waarde vandaag de dag.

Het theeservies in Bauhaus-design uit 1931 (cataloge raisonné 61) behoort tot de designklassiekers van de moderne tijd. De karakteristieke stijl en het uitstekende vakmanschap van de theepot elementen maken dit stuk echt opvallen. De eiercodelaar, ook het werk van ontwerper Wilhelm Wagenfeld (1933), kan gebruikt worden voor het bereiden van eieren in het glas, maar ook voor desserts, patés en nog veel meer. Alle producten zijn hittebestendig, vaatwasmachinebestendig en geschikt voor microgolven (zonder metalen onderdelen).