• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Anni Pitkäjärvi


Finse product- en meubelontwerper

Anni Pitkäjärvi is een in Helsinki gevestigde ontwerper uit Midden-Finland, Jyväskylä. Na het afronden van haar bachelor in industrieel ontwerp studeerde ze meubelontwerp aan de Aalto University School of Arts, Design and Architecture. Al tijdens haar studie werkte ze voor bekende Finse en internationale bedrijven als Artek, Aarikka, Okdesign, Woud en Hakola.

De ontwerpen van Anni Pitkäjärvi hebben al verschillende prijzen gewonnen. Zo werden hun werken geselecteerd voor productie in Protoshop 2014-2015, een tentoonstelling waar 12 jonge Finse ontwerpers hun prototypes en nieuwe productideeën presenteren. Hun ontwerpen werden ook geëerd op de Talentshop Exhibition 2016 en de Muoto Desig-Gala.

Annis ontwerptaal is duidelijk en gereduceerd, maar nooit saai. Ze wil originele en emotioneel aandoenlijke objecten en meubels maken zonder de functionaliteit te veronachtzamen. In de zomer van 2016 richtten Anni Pitkäjärvi en haar collega Hanna-Kaarina Heikkilä Studio Finna op. Het dynamische duo werkt aan projecten variërend van meubelontwerp tot interieurontwerp en architectuur.