• Gratis verzending vanaf 60 €
  • 100% klimaatneutrale verzending
  • 30 dagen retourrecht

Marimekko - Tasaraita

Marimekko - Tasaraita Collectie - Banner


Zeer eenvoudig en toch revolutionair: Het Tasaraita patroon van Marimekko betekende een grote omwenteling in de modewereld toen het werd gepresenteerd in 1968.

Een streep, die voor iedereen geschikt is. Dat dacht Annika Rimala toen ze in de jaren '60 het Tasaraita-patroon creëerde, dat vandaag de dag beroemd is. Het rechtlijnige patroon is vandaag de dag onmisbaar in mode, design en meubels. Het origineel van Marimekko zorgde voor veel furore toen het werd gepresenteerd, ondanks (of misschien wel vanwege) de eenvoud ervan.

Tasaraita van Annika Rimala werd in eerste instantie gemaakt voor de modewereld. Het was de eerste keer dat er grafisch eenvoudige en nog steeds sterke strepen in het kledingontwerp kwamen. En nog veel meer: Tasaraita was de eerste uniseks collectie, die zowel voor mannen als vrouwen geschikt was.

Deze zeer actuele filosofie was wat Rimala wilde uitdrukken in haar ontwerp, waar verschillend gekleurde strepen dezelfde grootte hebben: Anders en met een eigen persoonlijkheid, maar absoluut rechtvaardig. En gecombineerd ontvouwen van de hele glans. Eenvoudig. Tijdloos. Gestreept.


Designers