Fredericia - The Spanish & Hunting Chairs Collectie

Fredericia - The Spanish & Hunting Chairs Collectie


Fauteuil in zadelleer en hout

De Spaanse stoel en de Jachtstoel zijn ontworpen door Børge Mogensen voor Fredericia. Beide stoelen zijn gemaakt van massief hout en leer. De twee rustieke fauteuils worden gekenmerkt door een open massief houten frame en een zitting en rugleuning in leer, die met gespen in massief messing kunnen worden versteld.

Jachtstoel

De Jachtstoel van Fredericia is ontworpen door Børge Mogensen in 1950 en is het eerste meubelstuk van de ontwerper in hout en zadelleer. De stoel werd speciaal geproduceerd voor een tentoonstelling van het Kopenhaagse timmermansgilde met als motto "De Jachthut". Opvallend is vooral de extreem laag liggende zitting van de fauteuil, waardoor deze net als nu een blikvanger is.

Spaanse leerstoel

In 1958, tijdens een reis door Spanje, werd Mogensen geïnspireerd door de traditionele Spaanse fauteuils om een tweede stoel in leer en hout te maken. De extra brede armleuningen van de Spaanse fauteuils dienen als opbergruimte voor glazen, bekers of kleinere voorwerpen. Dit betekent dat de gebruiker niet afhankelijk is van een ander meubelstuk, zoals een bijzettafel, om zich urenlang comfortabel te voelen in de fauteuil.

De Spaanse Stoel en de Jachtstoel van Børge Mogensen voor Fredericia zijn met de grootste zorg en precisie gemaakt van de beste materialen. De rustieke en natuurlijke materialen ontwikkelen ook een uniek patina dat in de loop van de tijd mooier wordt.