Fredericia - De Spaanse & Jachtstoelencollectie

Fredericia - De Spaanse & Jachtstoelencollectie


Stoel met zadelleer en hout

De Spaanse stoel, evenals de jachtstoel ontworpen door Børge Mogensen voor Fredericia. Beide stoelen zijn gemaakt van massief hout en leer. Kenmerkend voor de twee rustieke stoelen zijn het zichtbare frame in massief hout en de zitting en de rugleuning in leer, die met een gesp van massief messing verstelbaar zijn.

Jachtstoel

De jachtstoel van Fredericia werd in 1950 ontworpen door Børge Mogensen en is het eerste meubelstuk van de ontwerper van hout en zadelleer. De stoel werd speciaal geproduceerd voor een tentoonstelling van het Kopenhagense Kabinetmakersgilde onder het motto "The Hunting Lodge". Opvallend is vooral de extreem lage zitting van de stoel, waardoor deze zowel toen als vandaag de dag de catcher is.

Spaanse leerstoel

in 1958, tijdens een reis door Spanje, werd Mogensen geïnspireerd door de traditionele Spaanse stoelen om een tweede stoel van leer en hout te maken. De extra brede armen van de Spaanse fauteuils dienen als legbord voor glazen, kopjes of kleinere voorwerpen. Op deze manier is er geen behoefte aan een ander meubelstuk, zoals een bijzettafel, om urenlang in de stoel te ontspannen.

De Spaanse stoel en de jachtstoel van Børge Mogensen voor Fredericia zijn met de grootste zorg en precisie gemaakt van de beste materialen. De rustieke en natuurlijke materialen ontwikkelen een unieke patina die door en door mooier wordt.