Ontwerp Plus 2014

De Design Plus Award is al 30 jaar een voorbeeld in de wereld van design. Er worden producten geëerd die een verrassende waarde hebben en die hun gemeenschappelijke functie verbeteren. Design, duurzaamheid, functionaliteit en innovatie zijn de criteria die door de jury van 8 deskundigen in aanmerking worden genomen.

Het Design Plus wordt georganiseerd door het "Initiative Form und Leben" (Germ. Initiative form and living) en de supporters zijn de Frankfurt Exhibition GMBH, de Design Council (Frankfurt) en de Duitse industrie en handelskamer (Berlijn). Zoals gebruikelijk zijn er vertegenwoordigers van verschillende gebieden in de jury: De ontwerpers worden vertegenwoordigd door Mark Braun, het ontwerponderwijs door Hubert Kittel uit Halle en de producenten worden vertegenwoordigd door Philipp Mainzer uit de E15 uit Frankfurt. Vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de vakpers, het management en de sponsors zijn ook in de jury vertegenwoordigd. Daarmee is de Design Plus Award all-including en afgerond.

De winnaars en de tentoonstelling

Design Plus 2014 Ausstellung
Producten van fabrikanten uit elf landen werden dit jaar geëerd, waaronder Reisenthel, Pension für Produkte, Whitbread Wilkinson, Normann Copenhagen, Alessi, Skagerak, Stelton en Konstantin Slawinski.

Een speciale show in de Galleria 1 op de Ambiente in Frankfurt toont alle winnende producten. De beurs loopt van 07 tot 11 februari 2014. Overigens: Zelfs de tentoonstelling van de Design Plus Award 2014 is duurzaam, het Frankfurtse ontwerpbureau Leise maakte de tentoonstelling grotendeels van papier en karton.

Producten


Geen producten gevonden