• Gratis verzending vanaf 60 €
  • 100% klimaatneutrale verzending
  • 30 dagen retourrecht

mono-a Collectie

Filter 

Aanbieding
sorteren: Populariteit  


In het jaar van zijn verschijning, 1959, was mono-a het eerste bestek dat radicaal afstand deed van decoratieve elementen. De naam mono wordt verklaard door het mes, dat in eerste instantie is gemaakt van één enkel stuk roestvrij staal, een zogenaamd "monoblock". Tegelijkertijd verwijst het naar het evenwichtige ontwerp. Het ontwerp van Prof. Peter Raacke uit 1958 is het meest verkochte designbestek in Duitsland en verovert steeds meer plaatsen ter wereld. Ontelbare prijzen en exposities over de hele wereld bewijzen haar erkenning als icoon van modern design.

Uitstekend in zijn vorm sinds meer dan 50 jaar. Een halve eeuw is een lange tijd. En deze laat meestal sporen achter. Het is het ergste voor alledaagse voorwerpen: Ze zijn onbruikbaar en het ontwerp wekt meestal alleen maar melancholische gevoelens op.
Het is anders met het mono-a bestek, dat in 1958 werd ontworpen en in 1958 werd gelanceerd. De tijdloze vorm wordt door9. Experts uit de hele wereld gezien als voorbeeld voor een nieuw ontwerptijdperk. Vooral jongeren ontdekken nu mono-a en zijn verbaasd over de echte leeftijd van het bestek. Daarom willen we in dit jubileumjaar benadrukken: mono-a is niet nieuw. Maar ook over 100 jaar zal het er niet meer oud uitzien.

Gedurfd ontwerp
Het ontwerp og mono-a was een geweldig ding om te doen. Dit was 50 jaar geleden nog niet te verwachten. De stoffenfabrikant Herbert Siebel en de industrieel ontwerper Prof. Peter Raacke, die het bestek lanceerde, wisten dat ze iets compleet nieuws durfden, maar ze waren niet gezegend met productievaardigheden. En zo verwachtten beiden de ontwikkeling van een besteklegende niet.

Ondanks de euforische stemming in de economische wonderbaarlijke tijd van de jaren '50, was mono-a een risico voor de samenleving en de economie. In het begin ging het niet zo goed als verwacht. De bestekmarkt lachte om de "stukken metaal" en de dure investering dreigde een flop te worden. Maar toen vond mono-a zijn weg naar de eerste klant door middel van veeleisende inrichtingshuizen. En ze waren blij met het eenvoudige, onconventionele bestek dat overal furore maakte.

Wij leveren de bestekserie mono-a inclusief serveerstukken met een jubileumkorting van 12% gedurende het hele jaar 2013 bij het 55-jarig jubileum. Daarnaast is er een aantrekkelijke schoudertas (uit robuuste vrachtwagenbekleding) inbegrepen in het leveringspakket van de 24-stuks bestekset gratis.