Lamp van het jaar 2014

De wedstrijd "Lamp van het jaar" vindt elk jaar plaats op het internet. Twaalf lampen zijn onderdeel van de stemming en de winnaars worden bepaald door de gebruikers, door u!

De titel "Lamp van het jaar" is een soort publieksprijs en vooral belangrijk voor de winnaars. De drie best geplaatste lampen worden in het voorjaar/zomer uitgereikt in de Kaiserhais Arnsberg, Duitsland.

De drie eerste geplaatst van 2014:

1e plaats

U-TURN [Ontwerp: Michel Charlot]

Accentlicht in een oogwenk. De nieuwe LED spots uit de U-TURN familie nodigt uit tot interactie met licht. Omdat de spleet in de kop van de lamp aan beide zijden magnetisch is, kan deze eenvoudig van de kom worden gescheiden, omgedraaid en weer worden verstopt. Zo kan direct of indirect LED-licht desgewenst direct worden geselecteerd.

De veranderlijke lichthoek maakt U-TURN flexibel en grappig.

Fabrikant: Belux

2e plaats

CUBELIGHT CL1 [Ontwerp: Mathias Schifferdecker]

18 glazen kubussen - 14 transparante en vier in rood, geel, groen en blauw elk - kunnen telkens opnieuw worden opgetrokken en gecombineerd. De LED-lichtbron in de verchroomde fitting verlicht het object van onderen en breekt de glazen kubussen in verschillende spectrums, afhankelijk van hoe de kubussen zijn georganiseerd. Het aantal kubussen is indien gewenst uit te breiden.

CUBELIGHT is geen eenvoudig sfeerlicht - eerder een object van lifestyle. Een stemmig licht dat veel kleurvariaties mogelijk maakt.

Fabrikant: Tecnolumen

3e plaats

GLANCE [Ontwerp: Ottenwälder & Ottenwälder]

GLANCE belichaamt de renaissance van klassieke lampenkappen in een interpretatie met materialen, kleuren en technologieën van nu. Het silhouet van de lampenkap wordt gevangen door een aluminium kop in zeven verschillende kleuren. Uitgerust met moderne LED-techniek maakt de lamp de wens van klassieke elegantie compleet, verbonden met futuristische lichttechniek.

Talrijke functies en instelmogelijkheden vervolledigen het charmante profiel van de lampenfamilie GLACE. De harmonische versmelting van klassiek lichtdesign met de huidige LED-technologie geeft GLANCE een onmiskenbare uitstraling.

Fabrikant: Oligo

Producten